Hunajaisen mausteinen uusiseelantilainen pinot gris on erinomainen kyytipoika suuntäyttävälle kurkuma-kukkakaalikeitolle. Viinin hento makeus antaa mukavaa vastapainoa keittoa maustavalle inkiväärille ja currylle. Keiton kookosmaidon ja pinot gris’n makean mausteisuuden yhdistelmä hurmaa maistajan lopullisesti.
Kurkuma-kukkakaalikeitto

Ainekset:
5 perunaa
½ kukkakaali
1 sipuli
1 kourallinen pensaspapuja
3 cm inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
noin 1,2 l vettä
4 rkl punaisia linssejä
2 rkl curryjauhetta
2 tl tuoretta kurkumaraastetta tai jauhettua kurkumaa
1 tl suolaa
Viimeistelyyn:
chililastuja
Valmistusohje:
1. Kuori ja paloittele perunat.
2. Irrota kukkakaalista lehdet, heitä nahistuneet pois ja säästä loput. Irrota varsi, kuori kuivat kohdat pois hedelmäveitsellä ja viipaloi loppu varsi. Irrota nuput ja jaa ne suupalan kokoisiksi paloiksi.
3. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
4. Pese pensaspavut ja nypi niistä kannat pois.
5. Kuori ja hienonna inkivääri. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
6. Laita kasvikset papuja ja kukkakaalinlehtiä lukuun ottamatta isoon kattilaan. Kaada kattilaan kookosmaito, lisää kolmen kookosmaitotölkin verran kylmää vettä keittoon (yhteensä 1,2 l). Lisää linssit ja mausteet.
7. Kiehauta ja keitä kukkakaalikeittoa noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
8. Tarkista liemen maku, lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Lisää pavut ja kukkakaalin lehdet, keitä vielä minuutti.
9. Koristele kukkakaalikeitto chililastuilla.