Tirisevän kuumat blinit ovat parasta talviruokaa. Valitse blinien seuraksi klassisesti mätiä ja kaada lasiin loirelaista crémantia. Tuhdit blinit sekä kevyen mineraaliset ja vivahteikkaat kuplat ovat herkullinen yhdistelmä.
Kuohkeat blinit
Ainekset:
5 dl maitoa
25 g hiivaa
3 munankeltuaista
4 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kermaviiliä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
25 g voita
1 dl olutta
3 valkuaista
Paistamiseen:
sulatettua voita
Lisäksi:
200 g mätiä
1 prk (200 g) smetanaa
1–2 punasipulia
Valmistusohje:
1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset, molemmat jauhot, kermaviili ja sokeri. Säästä valkuaiset.
2. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä 4–6 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
3. Lisää taikinaan suola, sulatettu voi, olut ja vaahdotetut valkuaiset juuri ennen blinien paistamista.
4. Kuumenna blinipannut ja lisää jokaista bliniä varten pannulle 1–2 rkl voisulaa. Älä päästä pannua kuumenemaan liikaa, etteivät blinit kärähdä pinnalta. Kaada taikinaa pannulle. Kun pinta kuplii ja kuplat aukeavat, käännä blini. Anna vielä paistua noin 1 minuutti. Voit valuttaa pannulle vielä vähän voisulaa, kun alapuoli on hetken paistunut.
5. Tarjoa blinien kanssa mätiä, smetanaa ja silputtua punasipulia. Varaa pöytään myös pippurimylly.
Vinkki: Jos blinitaikinaa jää yli, laita jääkaappiin ja käytä myöhemmin. Taikina säilyy käyttökelpoisena parikin päivää.