Raikkaan hapokas ceviche on tehty raa’asta kalasta, sitruksista ja tuoreesta korianterista. Tuntuvan limettinen herkku saa kaltaisensa kumppanin hersyvän aromikkaista sauvignon blanc -kuplista. Tajunnanräjäyttävää aromikkuutta!
Ceviche-tortillat

Ainekset:
300–400 g vaaleaa kalaa fileenä (esim. kuha)
1 punasipuli
1 chili (mieto)
3–4 limettiä
½ tl suolaa
1 ruukku korianteria
Lisäksi:
tortillalettuja
Valmistusohje:
1. Poista kalafileistä tarvittaessa nahka ja ruodot. Leikkaa kalat sormenpään kokoisiksi paloiksi. Siirrä laakealle, isolle lautaselle, jossa on hieman reunoja.
2. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa sipulista ohuita puolirenkaita. Laita kalojen kanssa lautaselle.
3. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siemenet. Leikkaa chili pieniksi paloiksi. Lisää chili kalojen sekaan. Käytä cevichessä säästeliäästi chiliä tai jätä se kokonaan pois, kun tarjoat ruoan viinin kanssa.
4. Purista limeteistä mehut suoraan lautaselle kalojen ja kasvisten päälle. Mausta ceviche suolalla. Sekoita.
5. Ripottele pinnalle runsaasti korianteria ja tarjoa ceviche tortillalettujen kanssa.