Sokerisuolattu ja hiillostuksella viimeistelty lohi saa seurakseen tuoretta parsaa ja Viinilehden Vuoden samppanja 2025 -kilpailun finaalipöytään nousseen roseesamppanjan. Sitruunavinegretti korostaa viehättävästi samppanjan kypsän marjaista ja eleganttia makumaailmaa. Hienostuneen vivahteikas yhdistelmä hurmaa myös äidin juhlapäivänä.
Hiillostettua lohta, kukkakaalia ja parsaa
Ainekset:
Sokerisuolattu lohi:
200g lohen selkäpalaa
100g sokeria
100g suolaa
Kukkakaalipyree:
½ kukkakaali
100 g ranskankermaa
suolaa
valkoista balsamicoa
Kukkakaalikuskus:
½ kukkakaali
sitruunavinegrettiä
suolaa ja pippuria
ruohosipulia
Sitruunavinegretti:
1 sitruunan mehu
25 g hunajaa
2 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Mallasleipälastut:
mallasleipää
oliiviöljyä
Parsa:
½ puntti vihreää parsaa
suolaa ja vettä
sitruunavinegrettiä
Valmistusohje:
Sokerisuolattu lohi:
1. Leikkaa lohen selkäpalasta nahattomia tankoja. Peitä lohitangot kokonaan sokeri-suolaseoksella.
2. Anna suolautua jääkaapissa 4 h. Huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin. Anna lohitankojen suolautua vielä yön yli.
3. Hiillosta lohitangot kuumalla rasvattomalla paistinpannulla.
VINKKI! Sokerisuolattu lohi kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.
Kukkakaalipyree:
1. Keitä paloiteltu kukkakaali suolatussa vedessä kypsäksi (varo keittämästä liikaa).
2. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa ranskankerman kanssa.
3. Mausta suolalla ja valkoisella balsamicolla.
Kukkakaalikuskus:
1. Leikkaa kukkakali pieniksi kuskusin kokoisiksi paloiksi.
2. Mausta sitruunavinegretillä, suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita joukkoon juuri ennen tarjoilua hienoksi leikattua ruohosipulia.
Sitruunavinegretti:
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku.
Mallasleipälastut:
1. Leikkaa mahdollisimman ohuita viipaleita mallasleivästä.
2. Ripottele päälle vähän oliiviöljyä.
3. Paista 160-asteisessa uunissa n. 4 min rapeaksi.
Parsa:
1. Kuori parsat, leikkaa sopiviksi paloiksi ja ryöppää suolatussa vedessä n. 1 min.
2. Jäähdytä jäävedessä.
3. Pyöritä parsat sitruunavinegretissä ennen tarjoilua.