Turkkilaisesta jogurtista, mozzarellasta, tillistä ja chilikurkuista syntyy keväisen raikas herkku. Yhdistä sen kaveriksi mineraalinen, sitruksinen ja puhdaspiirteisen hedelmäinen viiden tähden riesling. Viini sointuu annoksen tillin ja chilikurkun vivahteisiin samalla kun jogurtti ja mozzarella pyöristävät viinin terhakkaa hapokkuutta. Täydellinen keväinen duetto!
Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja
Ainekset:
1 pieni kurkku
1 tl suolaa
1–2 tl sambal oelek -maustetahnaa
3 dl paksua turkkilaista jogurttia (rasvaa 10 %)
2 palloa (à 125 g) mozzarellaa
2 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
1 rkl sitruunan raastettua kuorta
1 nippu tilliä
Valmistusohje:
1. Pese ja kuivaa kurkku. Raasta se karkeaksi raasteeksi ja laita siivilään. Ripottele päälle suola ja puristele suola tasaisesti kurkkuraasteeseen. Nosta siivilä valumaan kulhon päälle hetkeksi.
2. Puristele kurkkuraaste kuivaksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon sambal oelek ja tarkista maku. Aloita varovasti ja lisää tulista maustetahnaa hiljalleen.
3. Lusikoi jogurtti isolle lautaselle keoksi ja tee keskelle kuoppa lusikalla. Nostele kurkkuraaste jugurtin päälle. Lisää lautaselle myös mozzarellapallot puolikkaiksi revittynä.
4. Valuta päälle oliiviöljy ja sitruunamehu. Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja tillinoksilla.