viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Karitsatartar ja pippurinen grüner

15 / 2025 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Niederösterreich

Pehmeä karitsan sisäpaisti on herkullista raakana. Sen herkkä maku ei jyrää muikunmätiä, joka antaa keväiselle tartarille upeaa raikkautta. Tartar saa seurakseen pippurisen ja yrttisen itävaltalaisen grünerin. Ranskankerman hapokkuus, mädin suolaisuus ja piparjuuren aromikkuus korostavat viinin hedelmäisyyttä. Herkullinen yhdistelmä!

Alkon tuotesivu

Karitsatartar muikunmädillä

Karitsatartar

Ainekset:
1 (n. 150 g) karitsan sisäpaisti
50 g muikunmätiä
250 g ranskankermaa
50 g piparjuurta
1 banaanisalottisipuli
1 tuore jalapeno
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä

Lisäksi tarvitset:
paistinarua

Valmistusohje:
1. Hienonna paisti veitsellä tai jauha se karkeasti lihamyllyssä. Valuta muikunmäti hyvin. Vatkaa ranskankerma kevyesti. Kuori piparjuuri.
2. Kuori salottisipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Huuhtele renkaat kylmällä vedellä, erottele ne toisistaan ja säilytä kylmässä vedessä ennen tarjoilua.
3. Poista jalapenosta siemenet ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele suikaleet kylmällä vedellä ja säilytä kylmässä vedessä ennen tarjoilua.
4. Mausta tartar suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
5. Levitä lautasille ruokalusikalliset ranskankermaa ja annostele tartarlihat päälle. Koristele muikunmädillä, sipulirenkailla ja jalapenolla. Raasta päälle hieman tuoretta piparjuurta.

Edellisen viikon viinivinkki

Papu-mustekalasalaatti ja vivahteikas albariño

Valmiñor Albariño 2024

Valkoviini Galicia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä