Pehmeä karitsan sisäpaisti on herkullista raakana. Sen herkkä maku ei jyrää muikunmätiä, joka antaa keväiselle tartarille upeaa raikkautta. Tartar saa seurakseen pippurisen ja yrttisen itävaltalaisen grünerin. Ranskankerman hapokkuus, mädin suolaisuus ja piparjuuren aromikkuus korostavat viinin hedelmäisyyttä. Herkullinen yhdistelmä!
Karitsatartar muikunmädillä
Ainekset:
1 (n. 150 g) karitsan sisäpaisti
50 g muikunmätiä
250 g ranskankermaa
50 g piparjuurta
1 banaanisalottisipuli
1 tuore jalapeno
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
Lisäksi tarvitset:
paistinarua
Valmistusohje:
1. Hienonna paisti veitsellä tai jauha se karkeasti lihamyllyssä. Valuta muikunmäti hyvin. Vatkaa ranskankerma kevyesti. Kuori piparjuuri.
2. Kuori salottisipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Huuhtele renkaat kylmällä vedellä, erottele ne toisistaan ja säilytä kylmässä vedessä ennen tarjoilua.
3. Poista jalapenosta siemenet ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele suikaleet kylmällä vedellä ja säilytä kylmässä vedessä ennen tarjoilua.
4. Mausta tartar suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
5. Levitä lautasille ruokalusikalliset ranskankermaa ja annostele tartarlihat päälle. Koristele muikunmädillä, sipulirenkailla ja jalapenolla. Raasta päälle hieman tuoretta piparjuurta.