Heleän viehkeä roseeviini saa kumppanikseen ihanan suolaisen chorizo-ragun, joka kruunataan punajuurignoccheilla. Roseen hento makeus korostuu chorizomakkaran mausteisuuden myötä. Huikeaa makujen harmoniaa!
Chorizo-ragu ja punajuurignocchit
4 annosta, valmistusaika 2 h
Ainekset:
½ kg perunaa (esim. Rosamunda)
2 punajuurta
2 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
suolaa
vettä keittämiseen
Ragu:
200 g chorizo-makkaraa
2 sipulia
2 oksaa salviaa
1 rkl voita
4 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
4 pientä salottisipulia
1–2 rkl voita paistamiseen
200 g fetajuustoa
salvian lehtiä paistettuna
Valmistusohje:
1. Keitä perunat ja kuoritut, paloitellut punajuuret suolavedessä kypsiksi.
2. Siivilöi vesi pois ja soseuta. Anna soseen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Lisää keltuaiset sekä jauhot soseeseen, mausta suolalla. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Pyörittele taikinasta jauhotetulla pöydällä ohuita pötköjä ja leikkaa pötköt noin 2 cm pituisiksi paloiksi. Nipistä paloja hieman keskeltä, jolloin niistä tulee tyynyn muotoisia.
5. Laita punajuurignocchit kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes ne nousevat pintaan. Paista punajuurignocchit pannulla ennen tarjoilua.
6. Valmista ragu. Viipaloi puolet (100 g) chorizo-makkaroista. Laita ohuet makkaraviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja kuivaa ne 150-asteisessa uunissa täysin rapeiksi, noin 20 min.
7. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna loput chorizo-makkaroista hyvin pieneksi. Hienonna myös salvia.
8. Kuullota sipulit voissa pannulla. Lisää hienonnetut chorizot ja salviat.
9. Lisää kerma ja hauduta ragua kasaan, kunnes kermasta on jäljellä puolet, noin 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
10. Keitä salottisipuleita kiehuvassa vedessä kuorineen 5 minuuttia.
11. Kuori, halkaise ja paista sipulit voissa punajuurignocchien kanssa samalla pannulla.
12. Kokoa annos. Laita ragua lautaselle, lisää paistetut punajuurignocchit ja sipulit. Murskaa fetajuustoa annoksen päälle ja viimeistele paahdetuilla chorizo-viipaleilla ja salvian lehdillä.