viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Ripasso ja punajuuripasta pestolla

47 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Veneto

Alkutalven herkutteluun sopii ripasso ja punajuuripasta. Kirkkaanpunainen pasta kruunataan yrttisellä pestolla. Makean mausteinen ja runsas punaviini on täydellinen kumppani maanläheiselle punajuurelle.

Punajuuri-pestopasta

punajuuripasta

Ainekset:
400 g tuorepastaa
suolaa
parmesaania raastettuna
mustapippuria

Pesto:
2 dl oliiviöljyä
½ dl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
2 ruukkua basilikaa
50 g parmesaania
suolaa
mustapippuria

Punajuuripyree:
4–6 keskikokoista punajuurta keitettynä tai paahdettuna
1–2 salottisipulia
2 rkl oliiviöljyä
(portviiniä)
5 dl kasvislientä
suolaa

Valmistusohje:
1. Kuumenna 1 dl oliiviöljyä pannulla. Paahda pinjansiemeniä varovasti öljyssä, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Ota pannu pois levyltä, mutta jatka sekoittamista, kunnes oliiviöljy jäähtyy hieman. Öljyssä paahtamalla saat siemeniin kauniimman ja tasaisemman pintavärin. Jätä jäähtymään.
2. Nypi basilikanlehdet, rouhi parmesaani pienemmäksi, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita ne tehosekoittimen kulhoon ja lisää joukkoon 1 dl oliiviöljyä. Lisää myös huoneenlämpöisiksi jäähtyneet siemenet ja niiden paistoöljy. (Jos öljy on liian kuumaa, basilikanlehdet tummuvat ja peston väri kärsii.) Soseuta tasaiseksi pestoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuori kypsät punajuuret ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Hienonna salottisipulit.
4. Laita sipulit ja oliiviöljy kattilaan. Kuullota, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Mikäli joulusta on jäänyt yli portviiniä, voit lisätä sitä tilkan sipuleiden joukkoon antamaan makua.
5. Lisää kattilaan punajuuret ja kasvisliemi. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia.
6. Soseuta pehmenneet punajuuret ja liemi tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
7. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan suolavedessä. Lisää punajuuripyree pastan sekaan ja sekoita huolellisesti. Lisää mukaan pestoa makusi mukaan ja sekoita vielä.
8. Viimeistele annos lopuksi pestonokareella, raastetulla parmesaanilla ja pippurilla. Tarjoile heti.

Edellisen viikon viinivinkki

Hedelmäinen valkoviini ja runsaan valkosipulinen leipäkeitto

Moshi Moshi Organic White 2022

Valkoviini Alsace
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä