Urbaani kotikokki oikaisee ja valmistaa syksyisen riistakeiton kaupan valmiista juuressoseesta ja porosulatejuustosta. Sen seuraan sopii täydellisesti kahdesta lajikkeesta tehty valkoviini. Hedelmäistä makeutta pursuava ja hapokas viini sekä puolen tunnin riistakeitto ovat makunystyröitä hellivä yhdistelmä.
Puolen tunnin riistakeitto
Ainekset:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
4 dl vettä
½ lihaliemikuutio
1 pkt (500 g) juuressosetta (esim. Pirkka)
½ pkt (125 g) savuporosulatejuustoa
Päälle:
2 palaa ruisleipää
50 g kylmäsavuporoleikkelettä
persiljasilppua
Valmistusohje:
1. Kuori ja pilko sipuli.
2. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutio, sipulit ja juuressose. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Keiton kiehuessa leikkaa ruisleipä- ja poroviipaleet pienemmiksi. Hienonna persilja. Paahda ruisleivät kuumalla, kuivalla paistinpannulla rapeiksi. Lisää lopussa poroleikkeleet ja anna myös niiden rapeutua.
4. Lisää sulatejuusto pieninä paloina keittoon. Anna sulaa.
5. Soseuta keitto vielä halutessasi sauvasekoittimella.
6. Tarjoa sosekeitto ruisleipäpalojen, poroleikkeleen ja persiljasilpun kanssa.