viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kahden rypäleen valkoviini ja puolen tunnin riistakeitto

42 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Alsace

Urbaani kotikokki oikaisee ja valmistaa syksyisen riistakeiton kaupan valmiista juuressoseesta ja porosulatejuustosta. Sen seuraan sopii täydellisesti kahdesta lajikkeesta tehty valkoviini. Hedelmäistä makeutta pursuava ja hapokas viini sekä puolen tunnin riistakeitto ovat makunystyröitä hellivä yhdistelmä.

Puolen tunnin riistakeitto

Riistakeitto

Ainekset:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
4 dl vettä
½ lihaliemikuutio
1 pkt (500 g) juuressosetta (esim. Pirkka)
½ pkt (125 g) savuporosulatejuustoa

Päälle:
2 palaa ruisleipää
50 g kylmäsavuporoleikkelettä
persiljasilppua

Valmistusohje:
1. Kuori ja pilko sipuli.
2. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutio, sipulit ja juuressose. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Keiton kiehuessa leikkaa ruisleipä- ja poroviipaleet pienemmiksi. Hienonna persilja. Paahda ruisleivät kuumalla, kuivalla paistinpannulla rapeiksi. Lisää lopussa poroleikkeleet ja anna myös niiden rapeutua.
4. Lisää sulatejuusto pieninä paloina keittoon. Anna sulaa.
5. Soseuta keitto vielä halutessasi sauvasekoittimella.
6. Tarjoa sosekeitto ruisleipäpalojen, poroleikkeleen ja persiljasilpun kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden luomuvalkoviini -hopeamitalisti ja kala-äyriäiskeitto

Matua Marlborough Organic Sauvignon Blanc 2023

Valkoviini Uusi-Seelanti
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä