viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Ryhdikäs riesling ja täytetty kantarellileipä

35 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Niederösterreich

Loppuviikon rento herkku on täytetty kantarellileipä, joka kaipaa kaverikseen vain vihreää salaattia ja lasillisen ryhdikästä rieslingiä. Itävaltalainen riesling on täydellistä seuraa metsän keltaisille kultakimpaleille.

Täytetty kantarellileipä

Kantarellileipä

Ainekset:
1 l kantarelleja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
½ dl persiljaa hienonnettuna
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 vaalea juurileipä
2–3 tomaattia viipaloituna
1 tl timjamia tai oreganoa
3 dl juustoraastetta

Valmistusohje:
1. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljy, voi ja sipulit pannulle. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää persiljasilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Viipaloi leipä niin, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni toisiinsa. Täytä viillot sieniseoksella, tomaattiviipaleilla, timjamilla tai oreganolla ja juustoraasteella. Valuta öljyä viipaleiden väliin.
4. Kääri leipä folioon ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
5. Poista folio ja paista leipää vielä noin 5 minuuttia, kunnes sen pinta on paistunut rapeaksi.

Edellisen viikon viinivinkki

Villi pinot gris ja omenainen suppilovahveropiirakka

Stoneleigh Wild Valley Wild Fermented Pinot Gris 2023

Valkoviini Uusi-Seelanti
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä