viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Villi pinot gris ja omenainen suppilovahveropiirakka

34 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Uusi-Seelanti

Satokauden herkullisin piirakka syntyy suppilovahveroista ja omenasta. Sesonkitorttu kannattaa nautiskella villihiivalla käyneen uusiseelantilaisen pinot gris’n kera. Suolaisen piirakan ja hedelmäisen viinin yhdistelmä nostaa veden kielelle!

Omenainen suppilovahveropiirakka

Suppilovahveropiirakka

Ainekset:
Pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
200 g suppilovahveroita
25 g voita
2 rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 (kotimaista) omenaa
1 tl raastettua inkivääriä
1/6 tl jauhettua muskottipähkinää
2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1/4 tl rouhittua mustapippuria
noin 1 tl suolaa

Muna-kerma:
1 muna
1 dl kuohu-/ruokakermaa
1/2 dl basilikan lehtiä hienonnettuna
100 g raastettua parmesaania

Pinnalle:
1 dl basilikan lehtiä

Valmistusohje:
1. Nypi pohjan rasva, jauhot ja suola tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen.
2. Painele taikina voidellun vuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Vuoraa vuoka alumiinifoliolla reunoja myöten ja täytä esimerkiksi kuivatuilla herneillä, jotta pohja pitää muotonsa paistamisen ajan.
3. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasossa. Pistele pohja haarukalla ja paista vielä muutama minuutti.
4. Puhdista sienet ja hienonna suurinpia. Hauduta niistä neste kuivalla kuumalla pannulla. Lisää rasvat ja paista sieniä muutama minuutti.
5. Kuori sipulit ja omenat. Hienonna sipuli ja kuutioi omenat, lisää sienten joukkoon pannulle. Jatka paistamista noin 5 minuuttia, kunnes ainekset pehmenevät. Mausta ja sekoita.
6. Levitä sienitäyte pohjalle. Sekoita muna-kerman ainekset keskenään ja kääda täytteen päälle. Levitä pinnalle vielä basilikan lehtiä.
7. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on kiinteää ja saanut hieman väriä.

Edellisen viikon viinivinkki

Luomuprosecco ja sieni-kaalikääryleet

Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore Biologico Brut 2023

Kuohuviini Veneto
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä