viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden roseeviini -hopeamitalisti ja sokerisuolattu sitruunasiika

27 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Roseeviini Pfalz

Sokerisuolattu siika on täydellistä kesäherkkua! Täydellisen kumppanin annos saa heleän vaaleanpunaisesta Viinilehden Vuoden roseeviini -hopeamitalistista.

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

sokerisuolattu sitruunasiika

Ainekset:
400 g siikafileetä
¾ dl hienoa merisuolaa
½ dl taloussokeria
1 (luomu)limetin kuoriraaste
1 (luomu)sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitruunamehua

Maalaissalaatti:
200 g rapeaa salaattia
250 g vihreitä papuja
2 punakevätsipulia
muutama iso tomaatti ja kourallinen pikkutomaatteja
200 g fetajuustoa
hienoa merisuolaa
½ rkl oliiviöljyä
½ tl sormisuolaa
1 rs viiriäisenmunia (tai 2 kuuden minuutin kananmunaa)
(villiyrttejä tai kukkia)

Vinegretti:
1 tl Dijon-sinappia
1 ½ rkl sitruunamehua
½ sitruunan kuoriraaste
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje:
1. Laita kalafileet vierekkäin laakeaan astiaan, nahkapuoli alaspäin.
2. Sekoita suola, sokeri, limetin ja sitruunan kuoriraasteet ja sitruunamehu kulhossa. Kaada suolaseos kalojen päälle ja anna kypsyä 2–3 tuntia, fileen paksuuden mukaan, kunnes liha on muuttunut jämäkäksi.
3. Pese salaatti, poista pavuista kovat kannat, hienonna punasipulit ja paloittele tomaatit. Murusta feta.
4. Kiehauta litra vettä ja 1 tl merisuolaa. Keitä papuja kaksi minuuttia, jäähdytä. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa.
5. Kiehauta kattilassa 5 dl vettä ja lisää viiriäisenmunat. Keitä 2 minuuttia, kaada vesi kattilasta ja anna kuoren kuivahtaa. Pelästytä sitten munat kylmässä vedessä ja kuori ne jäähtyneinä. Halkaise munat ennen tarjoilua.
6. Mittaa vinegretin ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista voimakkaasti.
7. Huuhtele valmiit siikafileet vedellä ja kuivaa keittiöpyyhkeellä. Hiillosta kalafileiden nahka kuumassa grillissä, muurikalla tai kuivalla pannulla juuri ennen tarjoilua.
8. Jaa salaatti lautasille, lorauta joukkoon vinegrettiä ja nosta siika paloina tai viipaleina annosten päälle. Koristele halutessasi villiyrteillä tai syötävillä kukilla.

Vinkki! Voit sokerisuolata ja huuhdella kalafileet valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Edellisen viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden punainen hanaviini -hopeamitalisti ja karitsavartaat

Gnarly Head Old Vine Zinfandel 2021 hanapakkaus

Punaviini Kalifornia
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä