Viinilehden Vuoden valkoinen hanaviini -kilpailun hopeasijalle kivunnut valkoviini korkataan grillattujen ahventen seuraksi. Grillatut ahvenet muna-kapriskastikkeella ovat herkullista kesäruokaa, varsinkin tyylikkään ja puhdaspiirteisen viinin kera. Kippis kesälle!
Grillatut ahvenet ja muna-kapriskastike
4 annosta, valmistusaika 45 min
Ainekset:
4 ahventa (a´ 300 g)
1 ½ tl suolaa
1 sitruuna
2 nippusipulia
Kastike:
1 dl kalalientä
50 g voita
2 kovaksi keitettyä munaa
2 rkl sitruunamehua
3 rkl tilliä hienonnettuna
2 rkl pieniä kapriksia
ripaus suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
Halsteri-rauta
Valmistusohje:
1. Huuhtaise peratut ahvenet. Tarkista, että kidukset on poistettu. Kuivaa kalat paperilla. Tee kalojen selkään muutamia viiltoja. Mausta ahvenet sisältä ja viiltojen kohdalta suolalla.
2. Pese ja viipaloi sitruuna, hienonna nippusipulit varsineen. Täytä ahvenet sitruunaviipaleilla ja nippusipulilla. Laita kalat halsteriin.
3. Grillaa ahvenia kohtalaisella lämmöllä 6–10 minuuttia per puoli.
4. Valmista kastike. Hienonna munat. Sulata voi kuumaan kalaliemeen. Lisää munasilppu, sitruunamehu, tilli ja kaprikset. Mausta kastike ripauksella suolaa ja pippuria.
5. Ota kalat halsterista ja tarjoa grillatut ahvenet muna-kapriskastikkeen kanssa. Lisukkeena maistuvat keitetyt uudet perunat.