viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden valkoinen hanaviini -hopea ja grillatut ahvenet

22 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Pfalz

Viinilehden Vuoden valkoinen hanaviini -kilpailun hopeasijalle kivunnut valkoviini korkataan grillattujen ahventen seuraksi. Grillatut ahvenet muna-kapriskastikkeella ovat herkullista kesäruokaa, varsinkin tyylikkään ja puhdaspiirteisen viinin kera. Kippis kesälle!

Grillatut ahvenet ja muna-kapriskastike

Grillatut ahvenet

4 annosta, valmistusaika 45 min

Ainekset:
4 ahventa (a´ 300 g)
1 ½ tl suolaa
1 sitruuna
2 nippusipulia

Kastike:
1 dl kalalientä
50 g voita
2 kovaksi keitettyä munaa
2 rkl sitruunamehua
3 rkl tilliä hienonnettuna
2 rkl pieniä kapriksia
ripaus suolaa
mustapippuria

Lisäksi:
Halsteri-rauta

Valmistusohje:
1. Huuhtaise peratut ahvenet. Tarkista, että kidukset on poistettu. Kuivaa kalat paperilla. Tee kalojen selkään muutamia viiltoja. Mausta ahvenet sisältä ja viiltojen kohdalta suolalla.
2. Pese ja viipaloi sitruuna, hienonna nippusipulit varsineen. Täytä ahvenet sitruunaviipaleilla ja nippusipulilla. Laita kalat halsteriin.
3. Grillaa ahvenia kohtalaisella lämmöllä 6–10 minuuttia per puoli.
4. Valmista kastike. Hienonna munat. Sulata voi kuumaan kalaliemeen. Lisää munasilppu, sitruunamehu, tilli ja kaprikset. Mausta kastike ripauksella suolaa ja pippuria.
5. Ota kalat halsterista ja tarjoa grillatut ahvenet muna-kapriskastikkeen kanssa. Lisukkeena maistuvat keitetyt uudet perunat.

Edellisen viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden valkoinen hanaviini ja vietnamilaiset rapukevätrullat

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2023 hanapakkaus

Valkoviini Ranska
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä