Laatusäilykkeet ja pasta pelastavat arjen tohinassa ja lasissa maistuu arjen vakioviini. Luonnonkalasäilykkeistä syntyy nopea ja herkullinen spagetti, jonka kumppanina loistaa aromikas uusiseelantilainen sauvignon blanc.
Luonnonkalapasta
4 annosta, valmistusaika 20 min
Ainekset:
300 g spagettia
1 punasipuli
1 sitruunan kuoriraaste
½ sitruunan mehu
250 g kirsikkatomaatteja
½ rkua lehtipersiljaa
1 prk (160 g/120 g) kotimaista luonnonkalasäilykettä
2 dl mustia kivettömiä oliiveja
½ tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
Valmistusohje:
1. Keitä spagetti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita sipuli ja sitruunan kuori sekä mehu isossa kulhossa.
3. Puolita tomaatit ja hienonna lehtipersilja. Kaada luonnonkalasäilyke kulhoon öljyineen. Lisää oliivit, suola ja mustapippuri. Sekoita.
4. Valuta spagetti ja lisää kulhoon. Sekoita.