Äitienpäivän kruunaa juhla-aamiainen sänkyyn. Mikä olisikaan herkullisempi yhdistelmä kuin Viinilehden Vuoden kuohuviini -hopeamitalistiksi valittu roseekuohuva ja mansikoilla ja mascarponevaahdolla täytetty croissant?
Mansikka-mascarponecroissant
Ainekset:
6 croissanttia
2 rkl mantelilastuja
1 rkl hunajaa
1 dl vispikermaa
½ pkt (125 g) mascarponejuustoa
½ sitruuna (kuori raastettuna)
1 tl sokeria
½ l mansikoita
basilikanlehtiä
Valmistusohje:
1. Halkaise croissantit, jotta voit täyttää ne.
2. Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat väriä.
3. Sivele hunajaa croissanttien pintaan ja paina mantelilastut hunajaan.
4. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahtoon mascarpone ja puolikkaan sitruunan raastettu kuori. Makeuta sokerilla.
5. Täytä croissantit mascarponevaahdolla, halkaistuilla mansikoilla ja basilikanlehdillä.