Viikonlopun rentoon herkutteluun sopivat itse tehty juustodippi, rapeat tortillakulhot ja hedelmäsalsa. Koko komeuden kruunaa runsas ja hedelmäinen eteläafrikkalainen chenin blanc, jonka hinta-laatusuhde tekee siitä todellisen löydön.
Juustodippi, tortillakulhot ja hedelmäsalsa
valmistusaika 30 min
4 annosta
munaton
Ainekset:
1 pkt (200 g) vehnätortilloja (s-koko)
3 rkl öljyä
1 1/2 tl chilimausteseosta
Juustokastike:
200 g voimakasta juustoa (esim. kypsytetty cheddar)
75 g sinihomejuustoa
1 1/2 dl valkoviiniä
2 tl maizenaa
1 dl kermaa
mustapippuria
Hedelmäsalsa:
3 viikunaa
1 persimoni tai 1–2 päärynää
1 kevätsipuli
1 vihreä chili
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl limemehua
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
raakoja kasviksia (esim. varsiselleriä, kukkakaalia)
Valmistusohje:
1. Kuumenna 180-asteiseksi. Sekoita chilimausteseos öljyyn. Levitä 4 tortilla-lettua uunipellille. Sivele molemmin puolin öljyllä. Paista pohjia noin 8 minuuttia. Painele kuumat tortillat heti uunista ottamisen jälkeen lasien päälle kupeiksi. Käytä käsien suojana talouspaperia.
2. Leikkaa loput tortillat tikuiksi ja kolmioksi. Laita pellille ja öljyä ne mausteöljyllä. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes tortilla-nachot ovat rapeita.
3. Kuori hedelmät tarvittaessa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Silppua kevätsipuli ja chili. Yhdistä hedelmäsalsan ainekset, mausta suolalla ja pippurilla.
4. Raasta juusto, murenna homejuusto. Kuumenna viini ja maizena sekoitellen kattilassa, lisää juustot ja kerma. Kuumenna hitaasti sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Mausta mustapippurilla.
5. Kaada juustodippi tortillakuppeihin. Nauti salsan, dippikasvisten sekä nachojen kanssa.
Vinkki: Jos et ehdi väsätä kuppeja itse, osta tortillakulhot ja nachot valmiina.