Chileläinen, eksoottisen hedelmäinen valkoviini ja kuubalainen kana ananassalsalla ovat menolippusi etelän lämpöön. Aromaattinen, makean mausteinen viini ja mausteisella mojo-kastikkeella valeltu kana vievät sinut karnevaalitunnelmiin.
Kuubalainen kana, eli mojo chicken ja ananassalsa
valmistusaika 1-2 h 30 min
4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
Ainekset:
4 kevätkananpoikaa tai 1 (1,4 kg) kokonainen luomukana
Mojo-kastike:
4 valkosipulinkynttä
1 dl korianterinlehtiä
1 pienen appelsiinin mehu ja kuori
1 limetin mehu
1 rkl limetin kuorta raastettuna
1 tl juustokuminaa
1 tl kuivattua oreganoa
1/2 tl kuivattua chiliä myllystä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
Ananassalsa:
1/2 tuore ananas
200 g kirsikkatomaatteja
2 avokadoa
1 dl korianterinlehtiä
mojo-kastiketta
Lisäksi:
keitettyä riisiä
Valmistusohje:
1. Ota kana huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla.
2. Tee mojo-kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä valkosipulit korianterin, sitrusmehujen, appelsiinin ja limetin raastettujen kuorten sekä mausteiden kanssa. Ota vajaa puolet seoksesta sivuun salsan valmistusta varten.
3. Irrota kanan nahkaa varovasti ja ehjänä rintalihoista. Hiero mojo-seosta lihaan nahan alle. Levitä mojoa kaikkialle nahan pintaan.
4. Kypsennä lintua 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 75 astetta (kevätkanapoikia noin 35 min ja isoa kanaa noin 75 min.).
5. Tee ananassalsa. Kuori ananas ja leikkaa pieniksi paloiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja kuutioi avokadot.
6. Yhdistä ananas, tomaatit ja avokado korianterinlehtien ja mojo-kastikkeen kanssa.
7. Tarjoa mojo chicken keitetyn riisin ja ananassalsan kanssa.
Vinkki: Jos sinulla ei ole paistolämpömittaria, kokeile kanan kypsyyttä terävällä tikulla tai veitsenkärjellä. Kana on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta.