Viikon viinivinkki

Uudenvuoden kupliva ja mätidippi

52 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Kippis uudelle vuodelle! Korkkaa vuodenvaihteessa ranskalainen crémant ja tarjoa sen kaveriksi valkosipulileipää ja mätidippiä. Kuplien kanssa dipattavat leipätikut ovat hauskaa pikkupurtavaa uudenvuoden juhliin.

Valkosipulileipä & mätidippi

Valkosipulileipä & mätidippi

4 annosta

Ainekset:
2 viipaletta paahtoleipää
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
4 kananmunaa
2 dl ranskankermaa
50 g mätiä valutettuna
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
sormisuolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Leikkaa leipäviipaleet tangoiksi. Hienonna valkosipuli, sekoita se oliiviöljyyn ja pyörittele leivät öljyssä.
2. Paahda leivät 180-asteisessa uunissa rapeiksi.
3. Keitä kananmunia 4 1/2 minuuttia. Anna hieman jäähtyä.
4. Laita ranskankerma, mäti ja ruohosipuli päällekkäin kulhoon.
5. Leikkaa kananmunista hattu pois ja ripottele munien pinnalle sormisuolaa.
6. Tarjoile leivät mätidipin ja kananmunien kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.