viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Argentiinalainen malbec ja peurapihvit maa-artisokkarisotolla

45 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Mendoza

Nyt matkataan Argentiinaan ja pannulla paistettujen peurapihvien pariin. Kaada lasiin tummaa ja muhevaa, marjaisen pippurista punaviiniä, valmista kylkeen kermaisen pehmeää maa-artisokkarisottoa ja herkullisia peuran jauhelihasta valmistettuja pannupihvejä. Syksyistä lohturuokaa parhaimmillaan!

Peurapihvit ja maa-artisokkarisotto

Peurapihvit ja maa-artisokkarisotto

4 annosta

Ainekset:
400 g peuranjauhelihaa
1 tl suolaa
1/4 tl maustepippuria
1 muna

Paistamiseen:
voita ja öljyä

Risotto:
500 g maa-artisokkaa
1 salottisipuli
1 tl timjamia
3 dl risottoriisiä
3 dl valkoviiniä
1 kasvisliemikuutio
7 dl vettä
2 dl kermaa
1 tl suolaa
1 dl parmesaaniraastetta
2 rkl voita

Lisäksi:
vihersalaattia

Valmistusohje:
1. Ota liha huoneenlämpöön siksi aikaa, kun teet risoton.
2. Pese maa-artisokat hyvin juuresharjalla ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
3. Kuumenna pannulla voita ja öljyä, lisää kasvikset. Paahda kasviksia keskilämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes ne saavat kunnolla väriä ja maa-artisokat ovat hiukan pehmenneet. Jos kasvikset tummuvat liikaa, lisää vettä puoli desiä kerrallaan.
4. Kumoa paahtuneet kasvikset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Lisää tilkka vettä, jos massa tuntuu liian jämäkältä.
5. Kuumenna kattilassa 2 rkl öljyä. Lisää risottoriisit ja kuumenna sekoitellen. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riiseihin. Sekoittele ahkerasti.
6. Lisää kattilaan liemikuutio sekä vettä desi kerrallaan. Lisää uusi vesierä, kun edellinen on imeytynyt riiseihin. Sekoittele risottoa ahkerasti.
7. Kun riisit ovat lähes kypsiä, lisää maa-artisokkasose ja kerma, sekoita hyvin. Anna kiehua, kunnes neste on imeytyneet riiseihin. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes riisi on kypsää.
8. Viimeistele risotto parmesaaniraasteella ja voilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
9. Valmista pihvit. Lisää jauhelihan joukkoon suola, maustepippuri ja muna. Sekoita hyvin.
10. Muotoile massa pihveiksi ja paista voin ja öljyn seoksessa pannulla, kunnes pihvit ovat kypsiä, noin 4 minuuttia per puoli. 11. Tarjoa maa-artisokkarisoton ja peurapihvien kanssa raikasta salaattia.

Vinkki: Maa-artisokkia ei tarvitse kuoria, huolellinen pesu juuresharjalla riittää. Tarkista, ettei koloihin jää yhtään multaa. Tarvittaessa kuori mukulat.

Edellisen viikon viinivinkki

Chardonnayta ja lämmittävää katkarapu-paprikakeittoa

Laroche Chardonnay L 2022

Valkoviini Languedoc-Roussillon
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä