Kurpitsasesonki on parhaimmillaan! Kauden tyylikkäin kurpitsapasta tarjoillaan kurpitsasta ja herkutellaan luonteikkaan suositusviinin kera. Alsacelainen gewürztraminer on eksoottisen hedelmäinen ja mausteinen tyylilyyli, jonka puolimakea makumaailma on herkullinen kumppani pikkelöidyillä rusinoilla ja rosmariinihunajalla viimeistellylle kurpitsapastalle.
Kurpitsapestopasta
4 annosta, valmistusaika 40 min + 1 h maustumiseen
Ainekset:
1 keskikokoinen kurpitsa
2 salottisipulia
100 g lehtikaalia
300 g spagettia
1 tl suolaa
vettä
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria
parmesaania
Pikkelöidyt rusinat:
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1/4 dl väkiviinaetikka
100 g keltaisia rusinoita
Kurpitsapesto:
1 valkosipulinkynsi
200 g kurpitsaa (tuoretta)
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl parmesaania raastettuna
Rosmariinihunaja:
1 dl hunajaa
1/2 dl vettä
2 oksaa rosmariinia
Valmistusohje:
1. Aloita rusinoiden valmistuksella. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Lisää rusinat ja anna maustua vähintään tunti, mieluiten yön yli.
2. Tee seuraavaksi kurpitsapesto. Kuori valkosipulinkynsi. Leikkaa kurpitsasta 200 g hedelmälihaa. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.
3. Mittaa rosmariinihunajan ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.
4. Kuori ja leikkaa yksi keskikokoinen kurpitsa ohuiksi suikaleiksi.
5. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa lehtikaaleista paksuimmat lehtiruodit pois ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
6. Keitä spagetti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
7. Paista sipulit voissa kasarissa, lisää kurpitsasuikaleet sekä lehtikaalit ja kypsennä hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
8. Lisää keitetyt, valutetut spagetit, pikkelöidyt rusinat sekä pestokastike paistokasariin. Kuumenna ja laita tarjolle joko lautasille tai koverrettuun kurpitsan kuoreen.
9. Pirskottele pintaan 1-2 rkl rosmariinihunajaa ja parmesaaniraastetta tai lastuja.