viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Vehreä grüner veltliner ja pestopasta pavuilla ja perunoilla

41 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Burgenland

Yrttisyyttä, vihreitä aromeita ja mineraalisuutta pursuava itävaltalainen grüner veltliner ilahduttaa syksyn sateilla. Valmista sen kumppaniksi pestopastaa, joka lämmittää mieltä ja kehoa. Pensaspavut ja perunat tekevät siitä ihanan ruokaisan. Runsaan hapokas viini ja pecorinolla viimeistelty pasta ovat suussa sulava yhdistelmä.

Pestopasta pavuilla ja perunoilla

Pestopasta

Ainekset:
350 g pastaa
100 g pensaspapuja
6 pientä perunaa keitettynä
(2 dl babypinaattia tai revittyä lehtikaalia)

Pesto:
1 dl mintunlehtiä
1 dl basilikanlehtiä
1 valkosipulinkynsi
1 dl pecorino-juustoa
2 rkl pistaasipähkinöitä tai pinjansiemeniä
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
noin 3/4 dl oliiviöljyä

Tarjoiluun:
pecorino-juustoa raastettuna

Edellisen viikon viinivinkki

Zweigelt-rosee ja vihreä basilikarisotto

Leth Zweigelt Rosé 2021

Roseeviini Niederösterreich
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä