viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Champagnen kuplia ja jokirapuraviolit

38 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Samppanja Champagne

Vielä on rapukautta jäljellä! Poksauta pullo samppanjaa ja valmista jokiraputäytteisiä, sahramilla maustettuja ravioleita. Kruunaa koko komeus hummerikastikkeella. Kermaisen runsas annos ja raikkaat kuplat yhdistyvät suussa täydelliseksi yhdistelmäksi.

Jokirapuraviolit

Jokirapuraviolit

4 annosta, noin 20 raviolia, valmistusaika 1 h + 1 h maustumiseen ja vetäytymiseen

Ainekset:
600 g sahrami-pastataikinaa (ohje alla)
1 keltuainen
1 rkl vettä

Keittämiseen:
vettä
suolaa

Raputäyte:
300 g ravunpyrstöjä suolaliemessä (tai katkarapuja)
1/2 dl kuohukermaa
150 g ricotta-juustoa
1 sitruuna (kuori ja mehu)
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

Sahrami-pastataikina:
1/2 tl sahramia
1 rkl kuumaa vettä
500 g (noin 6,5 dl) italialaista 00-pastajauhoa tai durumjauhoja
1/2 tl (meri)suolaa
4 isoa munaa
6 keltuaista
2 rkl oliiviöljyä

Tarjoiluun:
hummeri- tai jokirapukastiketta
tai
oliiviöljyllä maustettuja yrttejä

Valmistusohje:
1. Aloita täytteen valmistuksesta. Valuta ja hienonna ravunpyrstöt veitsellä tai tehosekoittimessa.
2. Lisää joukkoon kerma ja ricotta-juusto.
3. Mausta täyte sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla sekä pippurilla. Lisää joukkoon lopuksi ruohosipuli.
4. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa
5. Pyörittele täytteestä noin 20 palloa (á 20 g) ja laita ne kelmulla peitettynä jääkaappiin odottamaan.
6. Valmista pastataikina. Liuota sahrami ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Anna maustua noin 5 minuuttia.
7. Siivilöi jauhot ja suola yleiskoneeseen.
8. Lisää munat, keltuaiset, öljy ja siivilöi joukkoon myös sahrami.
9. Sekoita taikina yleiskoneessa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taikina tulisi valmistaa nopeasti, sitkoa muodostamatta. Kaavi mukaan myös taikina kulhon reunoilta ja sekoita uudelleen tasaiseksi. Taikina on hieman muruinen, mutta paineltaessa tulisi sen pysyä kasassa.
10. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa vielä pari minuuttia.
11. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen työstämistä.
12. Kauli viileästä taikinasta pastakoneella ohuita levyjä. Siirrä pastalevyt kevyesti jauhotetulle pöydälle.
13. Leikkaa taikinasta 40 kpl ympyröitä (halkaisija noin 9 cm).
14. Asettele 20 taikinapalan päälle täytepallot.
15. Sekoita munankeltuaiseen ripaus suolaa ja 1 rkl vettä. Voitele täytettyjen pastapalojen reunat keltuaisella.
16. Nosta toiset taikinapalat päälle ja painele reunat tiukasti kiinni. Raviolien reunat voi siistiä taikinaleikkurilla.
17. Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Tarjoile heti.

Vinkki: Esivalmistele raviolit edellisenä päivänä. Esikeitä 3 minuuttia kiehuvassa vedessä ja jäähdytä nopeasti jäävedessä. Valuta hyvin, säilytä jääkaapissa kelmulla peitettynä. Keitä noin 2 minuuttia ennen tarjoilua.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä