viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Tumman marjainen cabernet sauvignon, entrecôte ja tattikastike

37 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Metsä pursuaa tällä hetkellä upeita sieniä. Loihdi rustiikkinen annos entrecôtesta ja tateista ja parita ruoalle tumman marjainen ja hennon paahteinen cabernet sauvignon. Suussa sulava pihvi, tattikastike ja argentiinalainen punaviini ovat ihanan tuhti ja syksyinen yhdistelmä.

Paistettu entrecôte ja tattikastike

Paistettu entrecôte ja tattikastike

Ainekset:
4 entrecôtepihviä
voita ja oliiviöljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria

Tattikastike:
2 salottisipulia
200 g tatteja
1–2 rkl voita
4 dl sienilientä (tai kasvislientä)
1–2 oksaa kutakin yrttiä: timjami, rosmariini, salvia, rakuuna
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl konjakkia

Paahdetut pikkupotut:
1 kg pieniä perunoita
oliiviöljyä
suolaa

Vihreät pavut:
300 g pitkiä vihreitä papuja
suolaa
oliiviöljyä

Valmistusohje:
1. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele sienet melko ronskeiksi paloiksi.
2. Kuumenna tattikastikkeen voi paistinpannulla. Paista sipuleita ja sieniä muutama minuutti, jotta ne saavat hieman väriä. Siirrä sipuli-sieniseos hetkeksi sivuun odottamaan.
3. Lisää samalle pannulle sieniliemi ja yrtit. Keitä hiljaa poreillen, kunnes liemestä on jäljellä noin puolet.
4. Siivilöi liemi pieneen kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta ja lisää sieni-sipuliseos. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja konjakilla.
5. Pese perunat ja laita ne uunipellille. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
6. Huuhtele pavut. Keitä niitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 4–5 minuuttia. Valuta lävikössä. Kääntele papujen joukkoon tilkka oliiviöljyä ja mausta suolalla.
7. Paista entrecôte-pihvit voi-öljyseoksessa molemmin puolin napakalla lämmöllä, jotta ne saavat hyvän pintavärin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri pihvit folioon noin 5 minuutiksi.
8. Tarjoile entrecôte-pihvit ja tattikastike pottujen ja papujen kera.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä