viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Runsas ripasso ja paistetut munakoisot persiljatahnalla

36 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Korkkaa tällä viikolla venetolainen, runsas ripasso ja kokkaa sen kylkeen paistettuja munakoisoja. Kaikessa herkullisessa yksinkertaisuudessaan yhdistelmä nostaa veden kielelle.

Paistetut munakoisot ja persiljatahna

Paistetut munakoisot

Ainekset:
600 g munakoisoa
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
50 g voita
¼ tl kuivattua timjamia
¼ tl suolaa

Persiljatahna:
1 rku lehtipersiljaa hienonnettuna
1 dl (kuorittuja) manteleita rouhittuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitruunamehua
¾ dl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:
maalaisleipää

Valmistusohje:
1. Pese munakoisot. Halkaise ne pitkittäin neljään osaan ja leikkaa lohkot vielä puoliksi.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja voi uuninkestävällä pannulla, esimerkiksi valurautapannulla. Lisää valkosipuli ja timjami, laske lämpöä ja paista kaksi minuuttia.
3. Ota pannu liedeltä, lisää munakoisot ja suola. Pyörittele munakoisot voissa ja järjestä ne tiiviisti pannulle yhteen kerrokseen. Ei haittaa, jos palat menevät hiukan päällekkäin.
4. Paista munakoisoja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jatka paistamista tarvittaessa, kunnes munakoisot ovat ruskettuneet kauniisti pinnalta ja pehmenneet sisältä.
5. Surauta kaikki persiljatahnan aineet karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Jätä halutessasi hiukan mantelirouhetta koristeeksi.
6. Tarjoa munakoisot persiljatahnan ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Hersyvää valkoviiniä ja lämmittävää misokeittoa

Serra Lupini Roero Arneis 2022

Valkoviini Piemonte
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä