Viikon viinivinkki

Hersyvää valkoviiniä ja lämmittävää misokeittoa

35 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Alkusyksyn sateessa lämmittää ihanan umaminen misokeitto, jonka makumaailmaa korostaa hersyvän hedelmäinen valkoviini. Arneis-rypäleestä valmistettu italialainen viini on loistava pari sienistä ja merilevästä koostetulle keitolle.

Misokeitto

Miso-keitto

4 annosta, valmistusaika 5 h 30 min

Ainekset:
Dashi-liemi:
30 g kombu-merilevää
1 l vettä
20 g bonito-kalahiutaleita, esim. Katsuobushi

Misokeitto:
1 l valmista dashi-lientä
3 rkl misotahnaa
4 tl kuivattua wakame-merilevää
100 g bunashimeji-sieniä tai siitakesieniä
1 nippu (100 g) kevätsipulia
1 pieni paksoikaali hienonnettuna

Valmistusohje:
Dashi-liemi:
1.Aloita dashi-liemen valmistuksella. Laita kombu-merilevä likoamaan veteen mieluiten edellisenä päivänä, viimeistään 4 tuntia ennen kiehautusta.
2. Kiehauta levä vedessä. Anna sen jälkeen makujen uuttua, kunnes liemen lämpötila on laskenut noin 50 asteeseen.
3. Poista kombu liemestä, lisää kalahiutaleet ja kiehauta uudelleen.
4. Anna kalahiutaleiden painua kattilan pohjaan ja siivilöi liemi.

Misokeitto:
1.Valmista dashi-liemi ohjeen mukaan. Kiehauta dashi-liemi ja misotahna.
2. Putsaa sienet. Hienonna kevätsipuli parin sentin paloiksi ja hienonna paksoikaali.
3. Lisää kasvikset liemeen ja keitä minuutin verran. Tarjoa heti.

Tiesitkö?
Dashi-liemi on japanilaisen keittiön perusliemi, jota käytetään monenlaisten ruokien valmistuksessa.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.