Kesäkurpitsan sesonki on parhaimmillaan! Korkkaa eloisan hapokas riesling-kuohuviini ja valmista sen seuraksi kesäkurpitsarieskoja ja tofuskagenia. Kypsän hedelmäinen ja sitruksinen kuohuva ja suussa sulava skagen täydentävät toisiansa loistavasti.
Kesäkurpitsarieskat & tofuskagen
4 annosta, valmistusaika 35 min
Ainekset:
Kesäkurpitsarieskat:
2 ½ dl eilen paistettua kesäkurpitsa-sipuliseosta (ohje Kesäkurpitsapastassa)
2 dl paksua soijajogurttia
½ suolaa
3 dl vehnäjauhoja + jauhoja taputteluun
Tofuskagen:
1 pkt (250 g) kiinteää tofua
1 prk (50 g/35 g) pieniä kapriksia
1 pieni punasipuli
1 sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitruunamehua
1 ½ dl vegemajoneesia
1 dl paksua (soija)jogurttia
½ dl hienonnettua tilliä
1/6 tl suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
Valmistusohje:
1. Leikkaa tofu kolmeen osaan, kääri puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja jätä leikkuulaudan alle kuivumaan. Valuta kaprikset.
2. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita punasipulin joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu, jätä marinoitumaan hetkeksi.
3. Murenna tofu kulhoon. Lisää muut skagenin ainekset, sekoita ja nosta jääkaappiin maustumaan.
4. Sekoita rieskojen ainekset kulhossa. Nosta uunipellille 9 nokaretta, ei tarvitse jättää välejä. Ripottele nokareiden pinnalle jauhoa ja taputtele ne tasaisiksi rieskoiksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada ruskeita pilkkuja. Käännä rieskat nurinpäin ja paista vielä noin 5 minuuttia.
5. Tarjoile kesäkurpitsarieskat tofuskagenin kanssa.