viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Tyylikkäitä kuplia ja kesäkurpitsapastaa

33 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Lasillinen kuohuviiniä keskellä viikkoa tuo arkeen kaivattua luksusta. Valmista kuohuviinin kaveriksi sesongin arkiruokaa kesäkurpitsasta. Herkullinen kesäkurpitsapasta syntyy yksinkertaisista raaka-aineista ja maistuu taivaalliselta luxemburgilaisen, monivivahteisen kuohuviinin kera.

Kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsapasta

4 annosta, valmistusaika 60 min

Ainekset:
n. 1 ½ kg kesäkurpitsaa
2 salottisipulia
4 rkl öljyä
300 g spagettia
3 valkosipulinkynttä
1 sitruunan kuoriraaste
1 prk (2 dl) kaurakermaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl sitruunamehua
n. 1 dl pastan keitinvettä
½ dl hienonnettua minttua

Valmistusohje:
1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja valuta sitä hetki siivilässä. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää kesäkurpitsa ja sipuli. Hauduta, kunnes kesäkurpitsa on muhjaantunut ja alkaa tarttua pannuun kiinni, noin 40 minuuttia. Pakkaa 2 ½ dl kesäkurpitsa-sipuliseosta rasiaan ja nosta jääkaappiin (jos haluat valmistaa kesäkurpitsarieskoja).    Käytä loput pastaan.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota hieman keitinvettä talteen ennen pastan valuttamista.
4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Kuullota valkosipulia muutama minuutti sekoitellen. Lisää sitruunankuori ja sekoittele hetki. Lisää kesäkurpitsa-sipuliseos ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna.
5. Lisää pannulle valutettu spagetti, sitruunamehu ja 1 dl pastan keitinvettä. Sekoita voimakkaasti. Viimeistele kesäkurpitsapasta mintulla ja tarjoile heti.

Edellisen viikon viinivinkki

Pinot gris ja arjen pelastava linssi-perunalaatikko

Pfaff Pinot Gris 2021

Valkoviini Alsace
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä