Viikon viinivinkki

Pinot gris ja arjen pelastava linssi-perunalaatikko

32 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Ahh, ihana arki ja maittavat, helpot ruoat. Kruunaa viikon reseptit lasillisella herkullista, hyvän hinta-laatusuhteen viiniä. Tänään ruokalistalla on linsseistä ja perunasta valmistettu laatikko, joka saa huumaavan tuoksunsa kumppaniksi situksisen persikkaista ja kevyen kukkaista pinot gris -viiniä.

Linssi-perunalaatikko

Linssi-perunalaatikko

6 annosta, valmistusaika 1 h 20 min

Ainekset:
1 kg kiinteitä perunoita
2 sipulia
2 lehtisellerin vartta
1 rkl öljyä
1 prk (380/230 g) vihreitä, kypsiä linssejä
1 prk (200 g) kaurakermaa
2 rkl ravintohiivahiutaleita
2 tl dijonsinappia
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria rouhittuna

Valmistusohje:
1. Laita perunat likoamaan veteen.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna lehtiselleri. Paista sipulia ja selleriä öljytilkassa, kunnes ne hieman pehmenevät, noin 10 minuuttia.
3. Kuori perunat tai pese ne huolellisesti. Leikkaa perunat parin millin viipaleiksi. Valuta linssit.
4. Sekoita kaurakerma, ravintohiivahiutaleet, sinappi, suola ja pippuri kulhossa.
5. Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa.
6. Paista laatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin ruskea, noin tunti. Jos pinta uhkaa palaa, peitä vuoka leivinpaperilla ja nosta se alemmalle tasolle. Tarjoile linssi-perunalaatikko suositusviinin kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.