Täyteläinen ja muhevan marjainen Barossan laakson shiraz maistuu herkulliselta ajan kanssa valmistetun routapaistin kanssa. Kääräise routapaisti pico de gallon, avokadon ja punasipulin kanssa tortillaletun sisään ja nauti lounaaksi tai illalliseksi.
Routapaisti ja tortillat
6 annosta
Ainekset:
1 kg jäistä naudan sisä- tai paahtopaistia (tai hirven)
1 l vettä
4 valkosipulinkynttä
½ dl karkeaa suolaa
1 nippu tai ruukku korianteria
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl kokonaisia mustapippureita
1 rkl korianterinsiemeniä
2 laakerinlehteä
Tarjoiluun:
maissitortilloja
punasipulia hienonnettuna
avokadoa
pico de galloa (tuoretomaattisalsaa)
cheddaria tai fetaa raastettuna
korianterin lehtiä
Valmistusohje:
1. Lämmitä uuni 80 asteeseen.
2. Laita jäinen paisti vuoassa uuniin. Paista kaksi tuntia.
3. Työnnä paistolämpömittari lihaan. Jatka paistamista, kunnes lämpömittari näyttää 60 astetta. Aikaa kuluu noin neljä tuntia.
4. Mittaa vesi, kuoritut valkosipulit, suola, korianterinvarret (säästä lehdet tarjoiluun), balsamiviinietikka ja mausteet kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä.
5. Siirrä paisti liemeen. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna maustua vähintään 1 vrk.
6. Nosta paisti pois liemestä. Leikkaa lihasta ohuita suikaleita. Tarjoa esimerkiksi tortillojen ja tykötarpeiden kanssa.