Ahh, kesä on vihdoin täällä! Juhlistetaan sitä herkullisilla roseekuplilla ja suussa sulavilla jättikatkaravuilla, jotka paistetaan pastisvoissa ja dipataan paprika-aioliin. Raikkaat, marjaisen sitruksiset kuplat ja aniskylvyssä paistetut ravut ovat täydellinen makupommi!
Pastisvoissa paistetut jättikatkaravut ja paprika-aiolia
4 annosta, valmistusaika 20 min
Ainekset:
400 g jättikatkaravun pyrstöjä (kokonaisia, raakoja)
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl voita
3 rkl pastista (anisviinaa)
suolaa
mustapippuria
tilliä (tuoretta)
Paprika-aioli:
1 muna (keskikokoinen)
1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ tl savustettua paprikajauhetta
2 dl auringonkukkaöljyä
Tarjoiluun:
patonkia tai maalaisleipää
Valmistusohje:
1.Valmista ensin aioli. Mittaa kaikki ainekset, öljyä lukuun ottamatta, sauvasekoittimen kulhoon. Paina sauvasekoitin kulhon pohjaan asti ja kaada päälle öljy.
2. Käynnistä sauvasekoitin, kun seos alkaa saostua kulhon alaosassa nosta hiljalleen sauvasekoitinta ylöspäin. Kun seos on kauttaaltaan vaaleaa ja tasaista, aioli on valmista.
3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
4. Valmista ravut. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
5. Kuumenna öljy ja voi isossa paistinpannussa. Kuullota valkosipuleita hetki. Lisää ravut. Paista pari kolme minuuttia rapuja välillä käännellen niin, että ne saavat väriä ja makua.
6. Lisää pastis, pyöräyttele rapuja pastis-voiseoksessa ja liekitä halutessasi.
7. Mausta ravut kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tuoreella tillillä.
8. Kaada ravut tarjoiluastiaan ja tarjoa paprika-aiolin kanssa sormisyötävänä aperitiivin kanssa