viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Marlborough’n sauvignon blanc ja mustekalasalaatti

20 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Kesäisiä aromeita tulvivat sauvignon blancit ovat parhaimmillaan salaattien ja kalaruokien kumppanina. Kokeile mustikkaista mustekalasalaattia ja Marlborough’n alueen sauvignon blancia. Herkullinen yhdistelmä.

Mustikkainen mustekalasalaatti

Mustekalasalaatti

4 annosta, valmistusaika 25 min + kypsennys ja maustuminen 6 h
gluteeniton, maidoton, munaton

Ainekset:
1 (1 kg) mustekala (pakaste)

Marinadi:
1 dl rypsiöljyä
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl punaviinietikkaa
1 sitruuna (kuori ja mehu)
1 tl hienoa (meri)suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
rouhittua mustapippuria

Mustikkavinegretti:
1 dl (pakaste)mustikkaa (kotimaista)
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
1/2 tl suolaa

Salaattipohja:
1 rasia (noin 150 g) salaattiversosekoitusta
1 rasia (250 g) pensasmustikkaa tai mustikoita
2 varsisellerin vartta
1 pieni fenkoli

Valmistusohje:
1. Putsaa ja paloittele sulanut mustekala. Poista keskellä sijaitseva ”rusto”, jätä lonkerot kokonaisiksi. Myös mustekalan pään voi käyttää. Voit myös kypsentää mustekalan kokonaisena, jolloin kypsennysaika on pidempi.
2. Nosta paloiteltu mustekala paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sellaisenaan keskilämmöllä. Anna nesteiden irrota hiljalleen 10-15 minuuttia ja peitä kattila kannella.
3. Jatka kypsentämistä kannen alla, miedolla lämmöllä noin tunnin. Nosta mustekala kattilasta
4. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.
5. Kaada marinadi kypsän, vielä hieman lämpimän, mustekalan päälle.
6. Anna mustekalan maustua jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään.
7. Mittaa mustikkavinegretin ainekset tehosekoittimeen.
8. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi, voit myös käyttää sauvasekoitinta. Säilytä kylmässä.
9. Pese ja kuivaa salaatit ja kasvikset.
10. Suikaloi varsiselleri ja fenkoli.
11. Kokoa salaatti tarjoiluastiaan, mausta mustikkakastikkeella. Nostele päälle marinoituneet mustekalanpalat.

Edellisen viikon viinivinkki

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä