viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Luomugrüneriä ja sitruunaista lohi-fenkolipastaa

16 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Niederösterreich

Kevät on vehreiden grüner veltlinerien aikaa! Parita rapsakka valkoviini sesongin fenkolille ja valmista sitruunainen lohi-fenkolipasta reilussa vartissa. Samettisen sitruksinen viini ja täyteläisen raikas pasta tuovat hymyn huulille.

Sitruunainen lohi-fenkolipasta

Sitruunainen fenkoli-lohipasta

4 annosta, valmistusaika 20 min

Ainekset:
300-400 g tagliatelle-pastaa
vettä
suolaa
1 fenkoli
150-200 g kylmäsavulohta viipaleina
2 tl fenkolinsiemeniä
3 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1 sitruuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Laita suolalla maustettu pastavesi kiehumaan.
2. Pese fenkoli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös lohiviipaleet pienemmiksi.
3. Paahda fenkolinsiemeniä kuumassa paistokasarissa tai pannulla, kunnes ne saavat väriä.
4. Lisää siementen sekaan kasvisliemi, kerma ja fenkoliviipaleet. Anna kiehua noin 5 minuuttia. 5. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
6. Raasta sitruunan kuori kastikkeeseen ja purista sekaan ruokalusikallinen sitruunamehua.
7. Sekoita kastike ja valutettu pasta. Lisää myös lohipalat ja ruohosipulit. Rouhaise sekaan mustapippuria. Tarjoa lohipasta.

 

Edellisen viikon viinivinkki

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä