viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Provencen rosee ja friteerattu antipasto-tomaatti-ricottapizza

15 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Roseeviini Provence

Korkkaa kevään kunniaksi provencelainen roseeviini ja kokkaa sen kumppaniksi antipastopöytään friteerattua tomaatti-ricottapizzaa. Heleän vaaleanpunainen ja mausteisen sitruksinen rosee tuo täydellistä vastapainoa fritatulle pikkupizzalle.

Friteerattu antipasto-tomaatti-ricottapizza

Friteerattu antipasto-tomaatti-ricottapizza
valmistusaika 15-20 min + tomaatit 45 min + pizzapohjan kohotus 24 h

Ainekset:

Pizzapohja:
7 g kuivahiivaa (tai 200 g juuritaikinaa)
1 kg vehnäjauhoja
1 1/3 rkl (20 g) suolaa
7 dl vettä
20 ml neitsytoliiviöljyä

Paahdetut tomaatit:
1 rasia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
2 valkosipulinkynttä
200 g ricotta-juustoa
tuoretta minttua
suolaa
pippuria

Lisäksi:
rypsiöljyä friteeraamiseen
drumvehnäjauhoja

Valmistusohje:
1. Sekoita hiiva jauhoihin.
2. Sekoita suola veteen.
3. Sekoita vesi-suolaseos jauho-hiivaseokseen.
4. Vaivaa kunnes taikina on sileää. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa.
5. Laita taikina kulhoon ja peittele se tiiviisti kelmulla tiiviisti ja laita se 24 tunniksi jääkaappiin.
6. Ota taikina seuraavana päivänä jääkaapista. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia palloja pitsaa varten.
7. Laita taikinapallot kulhoon ja peittele kelmulla tiiviisti. Jätä kulho huoneenlämpöön kunnes taikina on “rentoutunut”. Tähän menee muutama tunti.
8. Valmista täytettä varten paahdetut tomaatit. Pese ja kuivaa kirsikkatomaatit. Laita tomaatit uunivuokaan. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
9. Painele kuorimattomia valkosipulinkynsiä hieman pöytää vasten, jotta maut irtoaisivat paremmin. Lisää kynnet tomaattien joukkoon.
10. Paahda tomaatteja noin 150-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Kääntele välillä varovasti lusikalla. Varo, etteivät tomaatit mene rikki.
11. Kun tomaatit ovat pehmenneet, ota ne uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
12. Kypsennä pizzapohjat öljyssä. Kuumenna friteerausöljy isossa kasarissa.
13. Muotoile taikinapallot pyöreiksi pieniksi levyiksi durumvehnäjauhoa apuna käyttäen. Jätä pikkupizzojen reunat hieman paksummiksi kuin keskiosa.
14. Nostele pikkupizzat yksi kerrallaan varovasti kuumaan öljyyn. Huom! Öljyn pitää olla vähintään 180-asteista.
15. Anna pizzojen paistua noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Jos niihin muodostuu suuria kuplia, voit rikkoa ne haarukalla.
16. Asettele pizzapohjat talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy valuisi pois. Jäähdytä hieman.
17. Laita pizzat tarjoiluastiaan. Nosta täytteet pohjan päälle: tuoretta ricottaa, paahdettuja tomaatteja, tuoretta minttua, suolaa ja pippuria.

Edellisen viikon viinivinkki

Sauvignon blanc, kevätsipulipiirakka ja paistetut parsat

Krämer Straîght Sauvignon Blanc 2021

Valkoviini Rheinhessen
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä