viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden punaviini ja paistettu sorsa

43 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Aconcagua

Viinilehden Vuoden punaviini on poikkeuksellisen herkullinen ja vivahteikas pinot noir, jonka kanssa nautittu paistettu sorsa, muhennettu selleri ja pikkelöity maa-artisokka saavat veden herahtamaan kielelle. Syksyinen illallinen on suussa sulava yhdistelmä viinin marjaisuutta ja yrttisyyttä sekä sorsan ja sellerin maanläheistä makumaailmaa.

Alkon tuotesivu

Paistettu sorsa, muhennettu selleri ja pikkelöity maa-artisokka

Paistettu sorsa

Ainekset:

Pikkelöity maa-artisokka:
2 maa-artisokkaa pestynä
3 rkl vettä
2 rkl sokeria
1 rkl väkiviinaetikkaa

Voitaikinavannike:
2 voitaikinalevyä
1 muna

Muhennettu selleri:
500 g mukulaselleriä
1 sipuli
vettä keittämiseen
1 rkl voita
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Paistettu päärynä:
1 iso päärynä
2 rkl voita
2 rkl vaaleaa balsamicoetikkaa
suolaa

Sorsanrinta:
4 sorsanrintaa (tai ankan)
2 rkl voita
1 valkosipulinkynsi viipaloituna
2 oksaa timjamia
1 dl tiivistä lihalientä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Pikkelöi maa-artisokat. Sekoita vesi, sokeri ja etikka kattilassa. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
2. Leikkaa maa-artisokat erittäin ohuiksi viipaleiksi ja pyörittele liemessä. Laita maa-artisokat liemineen minigrip-pussiin. Anna maustua viileässä vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
3. Tee seuraavaksi vannikkeet. Leikkaa voitaikinoista 4 kappaletta noin 8 cm (halkaisija) kiekkoja ja aseta ne uunipellille leivinpaperille. Voitele kiekot munalla. Pyörittele jäljelle jääneistä taikinapaloista nauhoja ja aseta nauhat kiekkojen päälle kiertämään ulkoreunaa.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes saat aikaan kauniita kuppimaisia vannikkeita.
5. Valmista seuraavaksi muhennettu selleri. Kuori ja kuutioi selleri sormenpään kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
6. Keitä sellerit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Kaada vesi pois.
7. Kuullota sipulit voissa pannulla, lisää sellerit ja kerma.
8. Hauduta kypsäksi ja mausta lopuksi.
9. Valmista lisukepäärynä. Kuori päärynä ja leikkaa se neljäksi lohkoksi. Poista siemenet.
10. Paista päärynät voissa pannulla kypsäksi. 11. Lisää lopuksi etikka pannuun ja pyörittele hetki. Mausta suolalla.
11. Leikkaa sorsanrintojen nahkaan ristiviillot. Mausta liha suolalla sekä pippurilla.
12. Kuumenna voi paistinpannussa, lisää viipaloitu valkosipulinkynsi ja timjami. Lisää pannuun rinnat ja ruskista molemmin puolin pari minuuttia. Nosta sivuun ja anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia.
13. Lisää lihaliemi pannulle ja anna kiehua hetki kasaan.
14. Kokoa annokset. Nosta vannike lautaselle, laita sen sisään muhennettua selleriä. Viipaloi sorsanrinnat, nosta lautaselle ja tarjoile lihaliemen, päärynän ja maa-artisokan kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Italialainen arneis ja umaminen misokeitto

Serra Lupini Roero Arneis 2021

Valkoviini Piemonte
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä