Viikon viinivinkki

Veneton ripasso ja veden kielelle nostattava punaviinirisotto

40 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Lorauta hentoa nahkaisuutta ja makeaa mausteisuutta pursuavaa venetolaista ripassoa sielua lämmittävään risottoon. Viinin hapankirsikkaisen hapokkuuden, vuohenjuuston kermaisuuden, parmesaanin umamisuuden ja täydellisesti kypsennetyn riisin yhdistelmä nostaa veden kielelle. Tätä tekee mieli santsata!

Alkon tuotesivu

Punaviinirisotto

Punaviinirisotto

4 annosta, valmistusaika 30 min
gluteeniton, munaton

Ainekset:
1 keskikokoinen salottisipuli
1 l kana- tai kasvislientä
1/2 dl oliiviöljyä
4 1/2 dl Arborio-riisiä
1 1/2 dl punaviiniä
4 rkl voita
2 dl parmesaaniraastetta

Lisäksi:
100 g vuohentuorejuustoa
parmesaaniraastetta
tuoretta timjamia
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuumenna kanaliemi kattilassa kiehuvaksi.
3. Kuullota sipulit oliiviöljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia.
4. Lisää punaviini. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
5. Lisää kuumaa kanalientä risottoon kauhallinen kerrallaan ja jatka kypsentämistä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina kauhallinen, kun neste on imeytynyt riisiin lähes kokonaan.
6. Kypsennä risottoa, kunnes riisi on napakan pehmeää (18-22 minuuttia).
7. Sekoita juustoraaste risoton joukkoon vasta kun riisi on kypsää.
8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
9. Koristele annokset vuohentuorejuustolla, parmesaaniraasteella, timjamilla ja mustapippurilla. Tarjoile.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.