viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Hapokas itävaltalainen grüner ja friteerattu made

4 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini

Friteerattu sesonkikala ja raikkaan hapokas ja kirpsakka itävaltalainen grüner veltliner ovat herkullinen yhdistelmä. Suussa rouskuva frittitaikina ja sitruksinen ja pippurinen valkoviini nostavat fish & chips -konseptin uuteen ulottuvuuteen. Parasta viikonloppuruokaa!

Alkon tuotesivu

Friteerattu made ja survotut herneet

Friteerattu made

30 min, 4 annosta

Ainekset:
400 g madefileetä
1/2 tl suolaa

Taikina:
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl kivennäisvettä tai olutta
1 tl suolaa
1/4 tl pippuria
1/4 tl valkopippuria

Paistamiseen:
5–7 dl (rypsi)öljyä

Lisäksi:
300 g pakasteherneitä
25 g voita
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
sitruunalohkoja

Valmistusohje:
1. Leikkaa made paloiksi. Mausta palat suolalla. Anna maustua 15 minuuttia.
2. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja neste. Mausta taikina suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna öljy kattilassa 190-asteiseksi.
4. Kasta 2–3 kalapalaa kerrallaan taikinaan ja tipauta varovasti kypsymään öljyyn. Kypsennä kalaa 1–­2 minuuttia puoleltaan, kunnes kala ja taikina on rapeaa ja kullanruskeaa.
5. Nosta kalapalat reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle lautaselle.
6. Keitä pakasteherneitä vähässä vedessä 5 minuuttia. Valuta herneet.
7. Survo herneet karkeasti voin kanssa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
8. Tarjoile friteerattu made survottujen herneiden kera

Edellisen viikon viinivinkki

Raikas albariño ja sinisimpukat picadalla

Pazo de Villarei Albariño 2019

Valkoviini Espanja
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä