Viikon viinivinkki

Hapokas itävaltalainen grüner ja friteerattu made

4 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Friteerattu sesonkikala ja raikkaan hapokas ja kirpsakka itävaltalainen grüner veltliner ovat herkullinen yhdistelmä. Suussa rouskuva frittitaikina ja sitruksinen ja pippurinen valkoviini nostavat fish & chips -konseptin uuteen ulottuvuuteen. Parasta viikonloppuruokaa!

Alkon tuotesivu

Friteerattu made ja survotut herneet

Friteerattu made

30 min, 4 annosta

Ainekset:
400 g madefileetä
1/2 tl suolaa

Taikina:
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl kivennäisvettä tai olutta
1 tl suolaa
1/4 tl pippuria
1/4 tl valkopippuria

Paistamiseen:
5–7 dl (rypsi)öljyä

Lisäksi:
300 g pakasteherneitä
25 g voita
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
sitruunalohkoja

Valmistusohje:
1. Leikkaa made paloiksi. Mausta palat suolalla. Anna maustua 15 minuuttia.
2. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja neste. Mausta taikina suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna öljy kattilassa 190-asteiseksi.
4. Kasta 2–3 kalapalaa kerrallaan taikinaan ja tipauta varovasti kypsymään öljyyn. Kypsennä kalaa 1–­2 minuuttia puoleltaan, kunnes kala ja taikina on rapeaa ja kullanruskeaa.
5. Nosta kalapalat reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle lautaselle.
6. Keitä pakasteherneitä vähässä vedessä 5 minuuttia. Valuta herneet.
7. Survo herneet karkeasti voin kanssa. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
8. Tarjoile friteerattu made survottujen herneiden kera

Aiemmat viinivinkit

Majoneesimunat ja kukkaisen hunajaiset kuplat

Majoneesimunat ovat helppoa pikkusyötävää itsenäisyyspäivän juhliin. Kaada lasiin kukkaisen hunajaista kuohuviiniä. Pikkelöidyillä sinapinsiemenillä viimeistellyt majoneesimunat pyöristävät entisestään pehmeän kuohuviinin suutuntumaa. Viinin sitruksiset ja mineraaliset vivahteet viimeistelevät juhlallisen yhdistelmän. Katso viikon

Hirvipyörykät ja mehevän mehukas shiraz

Australialaisen shiraz’n maukas, kypsä hedelmäisyys muuttuu lähes makeaksi hirvipullien intensiivisen aromikkuuden ja tiivishenkisen kastikkeen ansiosta. Viinin makeat vivahteet, nahkaiset ja jopa pippuriset sävyt antavat mukavan lisän annoksen riistaiseen makumaailmaan. Katso

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Herkullisen runsas talven Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.