Portugalilainen neljän tähden löytö-viini ilahduttaa niin arjessa kuin juhlassakin. Tummasävytteinen ja muheva viini on oiva pari herkullisten uunilihapullien kanssa. Kanna pöytään kattilallinen pastaa, nosta lihapullat uunista ja kaada laseihin hurmaavan marjaista ja mausteista punaviiniä – syysillallinen on valmis!
Uunilihapullat
4 annosta, munaton
valmistusaika 45 min + 20 min kypsennykseen
Ainekset:
4 annosta
3/4 dl pankojauhoja
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 valkosipulinkynttä
500 g nauta-sikajauhelihaa
1 d oreganoa hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl raastettua parmesaania
Paistamiseen:
2-3 rkl voi-öljyseosta
Kastike:
400 g tomaattimurskaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
Valmistusohje:
1. Mittaa pankojauhot ja kerma kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kypsennä se halutessasi pannulla öljytilkassa.
3. Laita valkosipuli, jauheliha, yrtit, suola, pippuri ja juusto kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele tasakokoisia lihapullia.
4. Paista pulliin kaunis väri paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Laita pullat uunivuokaan.
5. Valmista kastike. Sekoita tomaattimurskaan öljy ja mausteet. Kaada pastakastike vuokaan lihapullien päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Paistoaika riippuu pullien koosta. Kääntele pullia muutaman kerran paistamisen aikana.
7. Viimeistele basilikalla ja parmesaaniraasteella. Tarjoa uunilihapullat keitetyn pastan kanssa.
Vinkki: Oikaise ja käytä kastikkeeksi kaupan valmista tomaattipastakastiketta.