Aasialaiset kalapullat saavat makua yrteistä ja potkua chilistä sekä inkivääristä. Korkkaa mausteiselle ruoalle trooppisen hedelmäinen, puolimakea ja hennon petrolinen riesling. Viinin hedelmäinen makeus toimii loistavana kontrastina tuliselle ruoalle. Herkullinen yhdistelmä!
Aasialaiset kalapullat
4 annosta, valmistusaika 30 minuuttia
gluteeniton
Ainekset:
400 g vaaleaa kalaa (nahatonta)
1/2–1 punainen chili
2 tl inkivääriä raastettuna
1 limetin kuori ja mehu
1 muna
3/4 dl (yhteensä) korianteria, minttua ja thaibasilikaa hienonnettuna
1 rkl kalakastiketta tai soijaa (gluteeniton)
1/2 tl suolaa
1/4 tl pippuria
Lisäksi:
6–7 dl kalalientä kuutiosta tai fondista
kaffirlimen lehtiä
seesamiöljyä
Valmistusohje:
1. Jauha kala karkeasti monitoimikoneen terällä. Siirrä kulhoon. Silppua chili, raasta inkivääri ja limetin kuori, purista limetistä mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
2. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia pullia.
3. Hauduta kalalientä kaffilimen lehtien kanssa 5 minuuttia. Kypsennä aina 4 kalapullaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa liemessä. Kypsennysaika on 3–4 minuuttia.
4. Ruskista pullat pannulla seesamiöljyssä ennen tarjoamista.
Vinkki: Aasialaisten kalapullien raaka-aineeksi käyvät kaikki kotimaiset kalat. Tarjoa pullat nuudeleiden ja yrttien kanssa.