viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Luomuprosecco ja helppo tofucurry

35 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Kuohuviini Veneto

Helppoon ja herkulliseen arkeen tarvitaan vain puolen tunnin tofucurry ja lasillinen kuohuvaa. Kuivan ja hedelmäisen luomuproseccon pienet kuplat ja pehmeä curryn hurmaava mausteisuus maistuvat iloiselta jälleennäkemiseltä.

Alkon tuotesivu

Helppo tofucurry

Tofucurry

30 min, 4 annosta

Ainekset:
1 pkt (300 g) kylmäsavutofua
2 rkl öljyä
1 prk (380/230 g) kypsiä punaisia linssejä (esim. Go Green)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl intialaista tandooritahnaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 kasvisfondiannospala
1 prk (250 ml) kookosmaitoa (kermaista)
1–2 rkl sitruunamehua
1 tl garam masala -maustetta
1/4 tl suolaa
1 ps (60 g) babypinaattia

Pinnalle:
minttua
korianteria
seesaminsiemeniä

Tarjoiluun:
basmati- tai jasminriisiä
chutneytä

Valmistusohje:
1. Leikkaa noin 2 sentin paloiksi. Anna palojen kuivahtaa hetki kahden talouspaperiarkin välissä. Paista tofukuutiota ensin kuivalla pannulla melko miedolla lämmöllä, lisää 1 rkl öljyä pannulle paistamisen loppuvaiheessa.
2. Valuta ja huuhtele linssit siivilässä.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
4. Kuullota sipuleita ja 1 rkl öljyä kasarissa.
5. Lisää tandooritahna ja kiehauta. Kaada kattilaan tomaattimurska ja kookosmaito, lisää kasvisfondi ja linssit. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
6. Mausta curry sitruunalla, garam masalalla ja suolalla.
7. Lisää pinaatti ja tofukuutiot. Anna maustua kannen alla 5 minuuttia.
8. Lisää valmiin curryn pinnalle reilusti minttua sekä korianteria ja ripaus seesaminsiemeniä. Tarjoa tofucurry riisin ja valmiin purkkichutneyn kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Rheinhessenin riesling ja maukas sienipannari

Dreissigacker Organic Riesling 2020

Valkoviini
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä