Viikon viinivinkki

Alsacelainen valkoviini ja grillattua lammasmakkaraa ja sydänsalaattia

30 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Kaada lasiin Muscatin, Pinot Gris’n ja Rieslingin harmonista liittoa. Kolmen rypäleen alsacelainen on runsaan hedelmäinen ja kukkainen, ja se tulvii tropiikin eksoottisia aromeita. Kuiva ja sitruksinen loppumaku takaa tasapainoisen kokemuksen. Loistoseuraa grillatun lammasmakkaran kylkeen. Tarjoile rieskan, sydänsalaatin ja kevätsipulimajoneesin kera.

Alkon tuotesivu

Grillattua lammasmakkaraa, rieskaa, sydänsalaattia ja kevätsipulimajoneesia

Lammasmakkara

4 annosta, valmistusaika 30 min

Ainekset:
2 sydänsalaattia
1 iso salottisipuli
1 rkl sumakki-maustetta (itämaisista kaupoista)
1/2 rasiaa (100 g) kirsikkatomaatteja
4 vartta lehtipersiljaa
1/2 dl granaattiomenavinegrettiä
4 peruna- tai ohrarieskaa
4 harissa-lammasmakkaraa (esim. Harjun makkaratehdas)

Kevätsipulimajoneesi:
1 kevätsipuli
1/2 valkosipulinkynsi
1 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
suolaa

Valmistusohje:
1. Tee kevätsipulimajoneesi. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi, kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset majoneesin sekaan.
2. Kuori ja viipaloi salottisipuli ohuiksi renkaiksi, mausta sumakilla. Revi sydänsalaatista lehdet erilleen.
3. Sekoita kulhossa salaatit, salottisipuli, halkaistut kirsikkatomaatit, nypitty lehtipersilja ja granaattiomenavinegretti.
4. Grillaa harissa-lammasmakkarat kuumassa hiilloksessa 2 minuuttia per puoli. Makkarat voivat jäädä hieman roseeksi, koska ne on valmistettu pelkästään lampaan lihasta.
5. Grillaa rieskat nopeasti grillissä.
6. Nosta rieska lautaselle, levitä päälle kevätsipulimajoneesi, asettele salaattia nätisti majoneesille ja nosta lopuksi makkara salaatin päälle.

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.