Nyt paetaan pakkasia Espanjaan! Espanjalaishenkiset sinisimpukat saavat makua sherrystä ja rapeutta picada-pestosta. Täydennä yhdistelmä raikkaan hedelmäisellä albariñolla, jonka sitruksinen hapokkuus kruunaa simpukoiden kermaisen ja täyteläisen liemen. Särmikäs viini on oiva valinta talven äyriäisruoille.
Alkon tuotesivu
Sinisimpukat ja picada
4 annosta, munaton
Ainekset:
1 kg sinisimpukoita
200 g chorizo-leikkelemakkaraa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
ripaus öljyä
2 dl kuivaa sherryä
1 dl kermaa
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
Picada-kastike:
5 rkl (50 g) manteleita
2–3 viipaletta (50 g) vaaleaa leipää
1/2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan kuori
1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistusohje:
1. Huuhtele simpukat hyvin ja poista rikkoutuneet. Suikaloi chorizot. Kuori ja viipaloi sipulit.
2. Kuumenna laakeassa kannellisessa kattilassa tai wokkipannussa öljy. Lisää pannulle sipulit sekä chorizo.
3. Paista hetki ja lisää sitten kerma ja sherry. Kiehauta ja lisää simpukat.
4. Laita kansi päälle ja keitä välillä sekoittaen noin 6 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Lisää hienonnettu lehtipersilja
5. Sekoita kaikki picadan ainekset tehosekoittimessa karkeaksi tahnaksi.
6. Asettele simpukat lautaselle liemen kanssa ja ripottele päälle picadaa.