viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Raikas albariño ja sinisimpukat picadalla

3 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Espanja

Nyt paetaan pakkasia Espanjaan! Espanjalaishenkiset sinisimpukat saavat makua sherrystä ja rapeutta picada-pestosta. Täydennä yhdistelmä raikkaan hedelmäisellä albariñolla, jonka sitruksinen hapokkuus kruunaa simpukoiden kermaisen ja täyteläisen liemen. Särmikäs viini on oiva valinta talven äyriäisruoille.

Alkon tuotesivu

Sinisimpukat ja picada

Sinisimpukat

4 annosta, munaton

Ainekset:
1 kg sinisimpukoita
200 g chorizo-leikkelemakkaraa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
ripaus öljyä
2 dl kuivaa sherryä
1 dl kermaa
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

Picada-kastike:
5 rkl (50 g) manteleita
2–3 viipaletta (50 g) vaaleaa leipää
1/2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan kuori
1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje:
1. Huuhtele simpukat hyvin ja poista rikkoutuneet. Suikaloi chorizot. Kuori ja viipaloi sipulit.
2. Kuumenna laakeassa kannellisessa kattilassa tai wokkipannussa öljy. Lisää pannulle sipulit sekä chorizo.
3. Paista hetki ja lisää sitten kerma ja sherry. Kiehauta ja lisää simpukat.
4. Laita kansi päälle ja keitä välillä sekoittaen noin 6 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Lisää hienonnettu lehtipersilja
5. Sekoita kaikki picadan ainekset tehosekoittimessa karkeaksi tahnaksi.
6. Asettele simpukat lautaselle liemen kanssa ja ripottele päälle picadaa.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä