Viinilehden Vuoden valkoinen hanaviini, italialainen kolmen rypäleen sekoitus, on kypsän hedelmäinen ja kukkaisen mausteinen. Mukavan hapokas valkoviini ja kotijuustolla ja fetalla ryyditetty vesimelonisalaatti ovat loistava idea kesän lounaspöytään tai piknikin tarjottaviksi. Raikas ja herkullinen yhdistelmä!
Alkon tuotesivu
Vesimelonisalaatti
6 annosta
gluteeniton
Ainekset:
100 g fetaa
80 g kotijuustoa
1/2 vesimeloni
1 prk (450 g) paahdettua paprikaa
4 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1/2–1 dl lehtipersiljaa
mustapipppuria
Valmistusohje:
1. Nosta juustot pakastimeen jäähtymään. Kohmeisina niitä on helpompi höylätä ja murustaa.
2. Kuori ja kuutioi vesimeloni.
3. Valuta paprikat liemestään ja paloittele.
4. Puolita tomaatit ja poista siemenet, leikkaa paloiksi.
5. Sekoita meloni, paprika ja tomaatit keskenään kulhossa ja höylää päälle reilusti fetaa ja murusta kotijuusto.
6. Valuta salaatille oliiviöljyä. Viimeistele lehtipersiljalla ja mustapippurilla.