viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden punainen hanaviini ja rapeat lammasvartaat

26 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Veneto

Viinilehden Vuoden punainen hanaviini on herkullinen tummien liharuokien kumppani. Veneton alueen hurmuri saa ruokakumppanikseen rapeaksi grillattuja lammasvartaita ja fenkolisalaattia. Väännä grilli kuumaksi, lorauta lasiin vuoden parasta hanapunaviiniä ja nauti kesästä!

Alkon tuotesivu

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

Viinilehden Vuoden punainen hanaviini ja lammasvartaat

4 annosta, 40 min
gluteeniton, munaton

Ainekset:
800 g lampaan paahtopaistia
½ dl valkoviiniä
¼ sipuli ohuina suikaleina
1 laakerinlehti murskattuna
1 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi

Mausterubi:
1 rkl kuminan siemeniä
1 rkl katajanmarjoja
1 tl fenkolin siemeniä
½ tl chililastuja
1 tl mustapippureita
1 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria

Fenkolisalaatti:
1 iso fenkoli
2 omenaa (granny smith)
1 rkl piimää
½ tl suolaa
150 g Västerbotten-juustoa

Valmistusohje:
1. Leikkaa lammas 2 x 2cm kuutioiksi ja laita muovipussiin. Lisää viini, sipuli, laakerinlehti ja suola pussiin, raasta perään vielä valkosipulinkynsi. Purista pussista ilmat ja sulje tiukasti. Kääntele ja hiero aineksia, jotta marinadi sekoittuu lihakuutioihin. Laita yöksi jääkaappiin maustumaan.
2. Tee mausterubi. Laita mausteet suolaa ja sokeria lukuunottamatta mortteliin tai maustemyllyyn. Jauha hienoksi rouheeksi. Sekoita joukkoon suola ja fariinisokeri.
3. Suikaloi fenkoli mahdoliinilla tai veitsellä ohuenohuiksi viipaleiksi ja laita kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon rapsakoitumaan vartiksi.
4. Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet edelleen leveiksi tikuiksi.
5. Valuta fenkoli siivilässä ja painele keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla kuivaksi. Yhdistä fenkoli ja omenat, mausta piimällä ja suolalla. Sekoita.
6. Raasta 100 g juustosta salaatin sekaan. Sekoita. Anna salaatin maustua grillauksen ajan.
7. Pujota lammaskuutiot varrastikkuihin. Grillaa lammasvartaat kauttaaltaan rapeiksi, noin 8 minuuttia.
8. Nosta vartaat tarjoiluvadille, ripottele päälle runsaasti mausterubia.
9. Kumoa fenkolisalaatti tarjoiluastiaan ja raasta loput juustosta salaatin päälle. Tarjoa lammasvartaat ja fenkolisalaatti suositusviinin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Itävaltalainen grüner veltliner ja juhannuksen muikkupannu

Geyerhof Stockwerk Grüner Veltliner 2021

Valkoviini Niederösterreich
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä