Viinilehden Vuoden punainen hanaviini on herkullinen tummien liharuokien kumppani. Veneton alueen hurmuri saa ruokakumppanikseen rapeaksi grillattuja lammasvartaita ja fenkolisalaattia. Väännä grilli kuumaksi, lorauta lasiin vuoden parasta hanapunaviiniä ja nauti kesästä!
Alkon tuotesivu
Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti
4 annosta, 40 min
gluteeniton, munaton
Ainekset:
800 g lampaan paahtopaistia
½ dl valkoviiniä
¼ sipuli ohuina suikaleina
1 laakerinlehti murskattuna
1 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
Mausterubi:
1 rkl kuminan siemeniä
1 rkl katajanmarjoja
1 tl fenkolin siemeniä
½ tl chililastuja
1 tl mustapippureita
1 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
Fenkolisalaatti:
1 iso fenkoli
2 omenaa (granny smith)
1 rkl piimää
½ tl suolaa
150 g Västerbotten-juustoa
Valmistusohje:
1. Leikkaa lammas 2 x 2cm kuutioiksi ja laita muovipussiin. Lisää viini, sipuli, laakerinlehti ja suola pussiin, raasta perään vielä valkosipulinkynsi. Purista pussista ilmat ja sulje tiukasti. Kääntele ja hiero aineksia, jotta marinadi sekoittuu lihakuutioihin. Laita yöksi jääkaappiin maustumaan.
2. Tee mausterubi. Laita mausteet suolaa ja sokeria lukuunottamatta mortteliin tai maustemyllyyn. Jauha hienoksi rouheeksi. Sekoita joukkoon suola ja fariinisokeri.
3. Suikaloi fenkoli mahdoliinilla tai veitsellä ohuenohuiksi viipaleiksi ja laita kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon rapsakoitumaan vartiksi.
4. Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet edelleen leveiksi tikuiksi.
5. Valuta fenkoli siivilässä ja painele keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla kuivaksi. Yhdistä fenkoli ja omenat, mausta piimällä ja suolalla. Sekoita.
6. Raasta 100 g juustosta salaatin sekaan. Sekoita. Anna salaatin maustua grillauksen ajan.
7. Pujota lammaskuutiot varrastikkuihin. Grillaa lammasvartaat kauttaaltaan rapeiksi, noin 8 minuuttia.
8. Nosta vartaat tarjoiluvadille, ripottele päälle runsaasti mausterubia.
9. Kumoa fenkolisalaatti tarjoiluastiaan ja raasta loput juustosta salaatin päälle. Tarjoa lammasvartaat ja fenkolisalaatti suositusviinin kera.