Viikon viinivinkki

Itävaltalainen grüner veltliner ja juhannuksen muikkupannu

25 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Keskikesän juhla kutsuu ruokailijat yhteisen pöydän ympärille. Uusilla perunoilla ryyditetyt paistetut muikut saavat kumppanikseen yrttisen ja sitrushedelmäisen valkoviinin. Paistetut muikut ja lähes pirskahteleva grüner veltliner ovat loistava juhannuskombo.

Alkon tuotesivu

Muikkupannu

Muikkupannu

Ainekset:
500 g uusia perunoita
3 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa

Aioli:
6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)
1 rkl punajuurimehua
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa

Herne-guacamole:
1 ps (200 g) pakasteherneitä
1 (luomu)sitruuna
4 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 rkl minttua hienonnettuna

Muikut:
40 perattua pikkumuikkua
2 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
50 g voita

Koristeluun:
4 rkl minttua hienonnettuna
2 limeä

Aiemmat viinivinkit

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Huhtikuun Viinilehti on ilmestynyt. Sielukkaasti kuohuvan numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.