Viikon viinivinkki

Puolikuiva pinot gris ja grillatut korealaiset kukkakaalipihvit

23 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Grilli kuumaksi! Puolikuiva pinot gris ja mausteiset kukkakaalipihvit ovat loistava yhdistelmä vienoa makeutta ja sopivaa tulisuutta. Leveän hedelmäinen ja kukkea viini ja korealaisella gochujang-tahnalla maustetut kukkakaalipihvit tuovat ihanaa vaihtelua kesän grillaushetkiin.

Alkon tuotesivu

Grillatut korealaiset kukkakaalipihvit

Grillatut korealaiset kukkakaalipihvit

gluteeniton, maidoton, munaton
4 annosta, valmistusaika 20 min

Ainekset:
1 kukkakaali
1–2 rkl gochujang-tahnaa
2 rkl soijaa
2 rkl hunajaa
1 rkl seesaminsiemenöljyä
ripaus suolaa

Lisäksi:
1 dl korianteria hienonnettuna
1 dl suolapähkinöitä
2 dl mustikoita

Valmistusohje:
1. Huuhtele kukkakaali. Aseta kukkakaali leikkuulaudalle kanta lautaa vasten ja leikkaa viipaleiksi niin, että kukinnot pysyvät kiinni viipaleessa.
2. Sekoita gochujang, soija, hunaja, seesaminsiemenöljy ja suola kulhossa.
3. Aseta kukkakaaliviipaleet halsterin sisälle. Valele kukkakaalit gochujang-marinadilla. Grillaa välillä käännellen ja marinadilla valellen 5–7 minuuttia, kunnes kukkakaali tuntuu pehmeän kypsältä.
4. Nosta kukkakaalit tarjoiluvadille. Valuta päälle loput marinadikastikkeesta. Ripottele päälle hienonnettua korianteria, rouhittuja suolapähkinöitä ja mustikoita.

Vinkki! Voit kypsentää marinadilla valellut kukkakaalipihvit myös 225-asteisessa uunissa noin 10 minuutissa.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.