viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Sauvignon Blanc -rosee, peltipiirakka ja jokirapu-lohisalaatti

21 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Roseeviini Uusi-Seelanti
Sauvignon Blancin ja Malbecin yhdistelmästä syntynyt roseeviini on kesäisen raikas ja yrttinen. Kepeän vaaleanpunainen viini on rehevä, karviaismarjainen ja raparperinen ja se on täynnä terhakkaa hapokkuutta. Jokiravuilla ja graavilohella päällystetty peltipiirakka on täyteläinen ja aromikas kumppani raikkaalle roseelle. Piirakkapohjan salaisuus piilee gruyere-juustossa.

Peltipiirakka ja jokirapu-lohisalaatti

Peltipiirakkaa ja jokirapusalaattia

15 annosta
valmistusaika 30 min + 2 h paistamiseen ja jäähtymiseen

Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
150 g voita
1 muna
5-6 rkl vettä

Täyte:
6 dl kuohukermaa
3 munaa
300 g gruyere-juustoa
2 tl fenkolinsiemeniä
1 sitruunan raastettu kuori

Jokirapu-lohisalaatti:
200 g jokiravun pyrstöjä suolaliemessä
200 g graavilohta
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 rkl dijonsinappia
1 dl tilliä hienonnettuna
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
100 g punamangoldia tai babypinaatinlehtiä
1 sitruuna

Valmistusohje:
1. Valmista piirakkataikina. Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauhot ja suola. Paloittele joukkoon voi. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Voit valmistaa taikinan halutessasi myös käsin
2. Lisää muna ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi.
3. Kääräise taikinapallo tuorekelmuun ja nosta kylmään puoleksi tunniksi.
4. Kauli taikina leivinpaperiarkille ohueksi levyksi ja nosta reunalliselle uunipannulle. Nosta taikinan reunat uunipannun reunoille.
5. Tee täyte. Sekoita kulhossa kerma ja munat.
6. Raasta juusto ja sekoita kerma-munaseokseen. Mausta fenkolinsiemenillä ja hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella.
7. Kaada seos pohjataikinan päälle.
8. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.
9. Valuta jokiravun pyrstöt. Viipaloi graavilohi. Sekoita ranskankerman joukkoon dijonsinappi, tilli- ja ruohosipulisilppu.
10. Leikkaa piirakka annospaloiksi. Lusikoi paloille ranskankermaseosta. Nostele päälle jokiravun pyrstöjä ja graavilohiviipaleita.
11. Huuhtele punamangoldin lehdet lävikössä kylmällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Heittele piirakan päälle punamangoldin lehtiä.
12. Koristele sitruunasta leikatuilla viipaleilla ja halutessasi hienonnetulla tillillä.

Vinkki: Paista piirakka edellisenä päivänä. Täytä ja koristele vähän ennen tarjoilua. Tai nauti piirakka sellaisenaan ilman jokirapu-lohisalaattia.

Edellisen viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden roseeviini ja uunikanaa ja uusia perunoita

Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé 2020

Roseeviini
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä