Olen valinnut tämänviikkoiseksi viini-ruokapariksi muhkeat, basilikalla ja parmesanilla höystetyt uunilihapullat ja toscanalaisen punaisen. Helposti valmistuvan lihapulla-annoksen tomaattiseen aromimaailmaan sopii mainiosti tämä jo hieman kehittynyt, yrttisiä, marjaisia ja mausteisia vivahteita tarjoava Sangiovese- ja Merlot -lajikkeista valmistettu, luonteikas punaviini.
Alkon tuotesivu >>
Uunilihapullat
4 annosta
45 min + 20 min kypsennykseen
munaton
Ainekset:
3/4 dl pankojauhoja
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 valkosipulinkynttä
500 g nauta-sikajauhelihaa
1 d oreganoa hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl raastettua parmesaania
Paistamiseen:
2-3 rkl voi-öljyseosta
Kastike:
400 g tomaattimurskaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
Valmistusohje:
1. Mittaa pankojauhot ja kerma kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kypsennä se halutessasi pannulla öljytilkassa.
3. Laita valkosipuli, jauheliha, yrtit, suola, pippuri ja juusto kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele tasakokoisia lihapullia.
4. Paista pulliin kaunis väri paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Laita pullat uunivuokaan.
5. Valmista kastike. Sekoita tomaattimurskaan öljy ja mausteet. Kaada pastakastike vuokaan lihapullien päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Paistoaika riippuu pullien koosta. Kääntele pullia muutaman kerran paistamisen aikana.
7. Viimeistele basilikalla ja parmesaaniraasteella. Tarjoa keitetyn pastan kanssa. Kokeile myös artisokka-pinaattisalaattia uunilihapullien kanssa.
Vinkki: Oikaise ja käytä kastikkeeksi kaupan valmista tomaattipastakastiketta.