viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Makean mausteinen ripasso ja herkullinen karitsapasta

43 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Punaviini

Sadekelien lohturuoan ja -juoman yhdistelmä syntyy mehukkaan mausteisesta ripassosta ja rucolalla ja pinjansiemenillä viimeistellystä karitsapastasta. Ripasson kuivattujen hedelmien aromit ja makea mausteisuus tekee viinistä täydellisen pari aromikkaalle pastalle. Kuka sanoi, ettei syksystä voi nauttia?

Alkon tuotesivu

Herkullinen karitsapasta

Karitsapasta

Ainekset:
2 pientä punasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 pieni vihreä paprika
noin 400 g kypsää haudutettua karitsan niskaa (katso resepti karitsan niska ja haudutettu punakaali alhaalla)
2 rkl oliiviöljyä
2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa
1 rkl harissatahnaa (chilitahna)
1 tl suolaa
mustapippuria
½ ruukkua tai ¼ rasiaa (25 g) rucolaa

Lisäksi:
400 g tagliatelle-pastaa
vettä
suolaa
oliiviöljyä

Tarjoiluun:
75 g parmesaania
pinjansiemeniä

Valmistusohje:
1. Kuori sipulit. Leikkaa punasipulit isohkoiksi palasiksi. Hienonna valkosipulit. Poista paprikasta kanta ja leikkaa paprika reilun kokoisiksi paloiksi.
2. Revi ylikypsä karitsan liha kevyesti käsin tai haarukalla pieniksi paloiksi.
3. Kuumenna paistinpannu, lisää oliiviöljy ja kasvikset. Kuullota hetki.
4. Lisää pannuun tomaattimurska ja karitsan lihat. Pienennä lämpöä niin, että kastike hautuu hiljalleen poreillen. Mausta harissatahnalla, suolalla ja mustapippurilla. Hauduta ragua 15–20 minuuttia, kunnes seos hieman saostuu ja maut tiivistyvät.
5. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan kypsäksi ja pirskottele päälle halutessasi oliiviöljyä.
6. Lisää hautuneen karitsakastikkeen joukkoon keitetty, valutettu pasta sekä rucola. Sekoita ainekset huolellisesti sekaisin.
7. Raasta päälle vielä ennen tarjoilua reilusti parmesaania, rouhaise mustapippuria myllystä ja ripottele päälle pinjansiemeniä.

Edellisen viikon viinivinkki

Mausteinen Grüner ja kurpitsagnocchit ruskistetulla voilla

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2020

Valkoviini
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä