Nyt juhlistetaan vastavalittua Viinilehden Vuoden punaviiniä! Voitokkaan Amaronen mehukkaan hedelmäinen, harmoninen ja tyylikkään arominen makumaailma saa kumppanikseen naudanfileetä, lempeän tulista ancho gusto -kastiketta ja punakaalislaw’ta. Niin voitokas yhdistelmä, että herahtaa vesi kielelle.
Alkon tuotesivu
Naudanfilee ja punakaalislaw
Ainekset:
600 g naudan sisäfileetä
suolaa
mustapippuria
1–2 rkl voita
Punakaalislaw:
2 dl vettä
1 dl sokeria
½ dl väkiviinaetikkaa
1/2 pieni punakaali ohuina suikaleina
1 porkkana raastettuna
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Ancho gusto -kastike:
1/2 plo tabascoa
1 dl soijaa
1 dl riisiviinietikkaa
1/2 dl pähkinäöljyä
1/2 dl limenmehua
2 punaista chiliä hienonnettuna
1 salottisipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl sokeria
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
Lisäksi:
paistolämpömittari
korianteria
seesaminsiemeniä
Valmistusohje:
1. Aloita punakaalislaw-salaatin valmistuksella. Kiehauta vesi, sokeri ja väkiviinaetikka kattilassa. Kaada liemi kuumana punakaalisuikaleiden sekaan kulhoon. Anna maustua kelmun alla vähintään puoli tuntia.
2. Kaada liemi pois. Lisää porkkana ja kevätsipuli kaalin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita uuni lämpenemään 120 asteiseksi. Puhdista lihafilee kalvoista ja mausta se huolellisesti kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.
4. Kuumenna paistinpannu, lisää nokare voita ja ruskista liha joka puolelta.
5. Aseta fileen paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja kypsennä uunissa, kunnes sisälämpötila on 54 astetta.
6. Anna fileen vetäytyä folion alla 15 minuuttia ja leikkaa sitten viipaleiksi.
7. Kiehauta kastikkeen ainekset kattilassa ja hauduta pari minuuttia.
8. Laita lautaselle roseeksi paistettu naudanfilee, punakaalislaw’ta ja kaada kiehuvan kuuma ancho gusto -kastike lihojen päälle. Koristele halutessasi muutamalla korianterin lehdessä ja seesaminsiemenillä