Tällä viikolla hypätään nojatuolimatkalle Italian Venetoon. Neljän rypälelajikkeen mehevän muheva italiaano muistuttaa aromeiltaan kuivattuja hedelmiä, paahteisuutta ja makeaa mausteisuutta – myös orastavaa nahkaisuutta. Mehukkaan suunmyötäinen viini ja herkullinen munakoiso-tomaattirigatoni yhdessä ovat pala kaivattua Italiaa. Buon appetito!
Alkon tuotesivu
Munakoiso-tomaattirigatoni
4 annosta
kasvis, munaton
20 min + 20 min paistamiseen ja keittämiseen
Ainekset:
1 pieni munakoiso
1 tl suolaa
500 g terttukirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
1 dl tomaattimehua
1 rkl kasvisfondia
1 dl oliiveja
1 dl tuoreita basilikan lehtiä
2 rkl oreganoa hienonnettuna
Lisäksi:
250 g rigatoni-pastaa
vettä
suolaa
1 dl pecorino-juustoa raastettuna
Valmistusohje:
1. Pese munakoiso ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä munakoisoviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa. ”Itketä” munakoisoja 10 minuuttia.
2. Pyyhi munakoisojen pinta kuivaksi talouspaperilla. Paahda munakoisoviipaleita 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia munakoisoviipaleiden paksuudesta riippuen, kunnes munakoisot ovat kuivahtaneet ja ruskistuneet hieman.
3. Pese kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
4. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle valkosipulit ja munakoisot. Paista pari minuuttia.
5. Lisää pannulle kirsikkatomaatit terttuineen, tomaattimehu, kasvisfondi ja oliivit. Jatka paistamista keskilämmöllä vielä viisi minuuttia, kunnes tomaatit ovat hieman pehmenneet.
6. Lisää joukkoon basilikanlehdet ja oregano. Nosta pannu liedeltä ja peitä kannella.
7. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Valuta pasta lävikössä.
8. Kaada pasta tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon munakoiso-tomaattiseos. Lisää päälle raastettua pecorinoa.